Overeenkomst over bouw Stationstuinen

BARENDRECHT - Op woensdag 23 februari ondertekenden wethouder Peter Luijendijk (CDA) en Lodewijk van Meeuwen, directeur van Emborion Vastgoed, een samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van het kerngebied van De Stationstuinen.
In deze overeenkomst staan de afspraken die ontwikkelaar en gemeente maken voor circa 70 procent van het hele projectgebied. Emborion zal het kerngebied voor eigen rekening en risico ontwikkelen. De gemeente zorgt voor het doorlopen van planologische procedures. Maar ook voor het openbaar gebied en openbare parkeervoorzieningen.
Wethouder Luijendijk is blij met de intensieve samenwerking met Emborion: "We hebben de markt hard nodig om onze ambities voor ‘de groene stad van morgen' waar te kunnen maken. De verandering van het bedrijventerrein naar een gemengd woon- werk- en leefgebied is ingewikkeld. Dit is alleen mogelijk als overheden zoals de provincie Zuid-Holland, grondeigenaren, ondernemers, bewoners en gebruikers nauw met elkaar samenwerken. Met deze overeenkomst ligt er een stevig fundament voor de ontwikkeling van het grootste deel van de nieuwe wijk De Stationstuinen.”
Lodewijk van Meeuwen: "Emborion is een familiebedrijf met Barendrechtse wortels en wij zijn al jaren in het stationsgebied gevestigd met onroerend goed voor de groente- en fruitbranche. We gaan ons terrein transformeren naar circa 2.570 woningen en 36.500 vierkante meter voor werken en voorzieningen. We verwachten eind 2023 te kunnen starten met de bouw van de eerste circa 300 woningen rondom een nieuw stationsplein.”