Avond over Integraal Kindcentrum Cadans

Barendrecht - IKC Cadans Barendrecht is een nieuw integraal kindcentrum dat onderwijs en kinderopvang volledig integreert. “Met als voornaamste doel beter aansluiten bij het bioritme van kinderen”, legt men bij Cadans uit. De opening is in augustus.

Voor ouders die benieuw zijn naar IKC Cadans is er op 14 maart van 20 tot 21.30 uur een online informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst worden ook de directeur en de adjunct directeur bekendgemaakt.
“Door onderwijs en opvang volledig te integreren sluit het programma aan bij het bioritme van kinderen,” aldus Marian Feenstra, één van de oprichters van IKC Cadans. “Doordat alle kinderen vanaf 3 jaar op maandag, dinsdag en donderdag tot 17.30 tot 18.30 uur in het kindcentrum zijn is er meer tijd om onderwijs, sport, zwemles, spel en activiteiten de hele dag af te wisselen en op die manier aan te sluiten bij het bioritme van kinderen. Uit onderzoek blijkt dat dit niet alleen zorgt voor betere (leer)prestaties, maar vooral dat leren (nog) leuker wordt en blijft.”
Op woensdag en vrijdag duurt het onderwijsprogramma tot 12.30 uur en daarna - indien gewenst - opvang tot 18.30 uur. IKC Cadans is 51 weken per jaar geopend van 7.30 tot 18.30 uur.
Naar verwachting gaat IKC Cadans het gebouw delen met basisschool De Trinoom op de Olmenwede 1. Er wordt in ieder geval gestart met 2 tot 4 groepen voor kinderen van 2 tot en met 7 jaar.
Er is binnenkort een peuter-en kleuterochtend, waarbij kinderen en ouders de manier van lesgeven live kunnen ervaren. Een persoonlijk kennismakingsgesprek is ook mogelijk. Aanmelden kan door een mail te sturen aan info@cadans.nl.
 ikccadans.nl