Dirk van Beest met zijn dochters Petra (links) en Rosanne.
Dirk van Beest met zijn dochters Petra (links) en Rosanne. Foto:

Kunst en Lezen gaat sluiten

BARENDRECHT – Afgelopen herfst maakte Dirk van Beest bekend dat zijn winkel Kunst en Lezen aan de Dorpsstraat 153 gaat sluiten. Het echtpaar Van Beest zou verhuizen naar Sliedrecht. Toen was de streefdatum 31 december. “Dat is niet realistisch gebleken in verband met de ziekte van mijn vrouw en de coronamaatregelen”, vertelt Dirk.

Janny van Beest kwam met corona in het ziekenhuis terecht en moest herstellen in een verpleeghuis. Sinds een maand is ze weer thuis.

De verhuizing naar Sliedrecht is van de baan, vertelt Dirk van Beest. “We zijn door vrienden en kennissen vanuit de kerk en daarbuiten liefdevol omringd in de tijd dat Janny in het ziekenhuis lag. Er is voor ons gebeden. Ook stapten mensen de winkel binnen met een bos bloemen. “Als je eens wist hoeveel bloemen we gehad hebben. Dat was zo leuk.”

“Als je zoiets meemaakt ervaar je dat Barendrecht toch nog een dorps karakter heeft. En dat heeft ons ertoe gebracht om te blijven”, aldus Van Beest.
Inmiddels is er serieuze belangstelling voor het winkelpand met woonhuis aan de Dorpsstraat. Het echtpaar Van Beest heeft een appartement in Barendrecht op het oog.

Intussen is de winkel nog steeds open. Er komen nog steeds wekelijks nieuwe boeken binnen. "Maar we gaan nu echt met de opheffingsuitverkoop beginnen. Eind mei moeten we toch zeker leeg zijn”, aldus Dirk van Beest.
De lijstenmakerij en de verkoop van lampenkappen zijn overgenomen door Willemijn Hollemans aan de Ebweg.