Cisca Kokkelink met haar camera en micriscoop.
Cisca Kokkelink met haar camera en micriscoop. Foto:

Kapper is nu extra alert op hoofdhuid

BARENDRECHT – Kapster Cisca Kokkelink van kapsalon F & T gebruikt bij haar werk tegenwoordig ook een digitale camera met een microscoop. Dat vraagt om uitleg.
"Ik heb de opleiding ‘Dermatologie voor de kapper’ met succes afgerond”, vertelt ze. “Met de microscoop en camera kunnen we bij klanten foto’s maken van hoofdhuidproblemen. We kunnen een specifieker advies geven dan voorheen. Ook kunnen we mensen als dat nodig is het advies geven om naar de dokter te gaan.”
De kapper gaat niet op de stoel van de dokter zitten, benadrukt Cisca Kokkelink. “Maar je kunt je hoofdhuid niet zelf zien.” Omdat de microscoop is aangesloten om een digitale camera, kunnen er eventueel foto’s worden gemaakt van een bijzonder plekje. Dan kan bij een volgens bezoek worden gekeken of er iets is veranderd.

Kapsalon F & T is gevestigd aan de Boerhaavelaan 13.

www.kapsalonf-t.nl 


CultuurLocaal verhuist in Carnisselande

BARENDRECHT - Sinds 2016 heeft CultuurLocaal lesgegeven bij Kibeo in de Riederhof in Carnisselande. Door ruimtegebrek bij Kibeo moest één van de twee lokalen ingeleverd worden. Gelukkig kon CBS Smitshoek een oplossing bieden.

CultuurLocaal wil als muziekschool toegankelijk zijn voor alle Barendrechters. Vooral voor jonge kinderen is het belangrijk dat de leslocatie makkelijk bereikbaar is. Daarom is er naast de hoofdlocatie De Baerne ook in Carnisselande een vestiging: bij kinderopvangorganisatie Kibeo huurde CultuurLocaal jarenlang twee lokalen voor muziekles aan vooral basisschoolkinderen.
Vorig jaar september gaf Kibeo echter aan één van de lokalen nodig te hebben voor de eigen activiteiten. CultuurLocaal moest op zoek naar een vervangende ruimte. Die bleek dichterbij dan gedacht: CBS Smitshoek, gevestigd in hetzelfde gebouw, biedt graag een lokaal aan. Begin februari klonk voor het eerst het geluid van musicerende kinderen in de speelzaal.
Hanneke Meulblok, directeur van CBS Smitshoek, is blij met de komst van CultuurLocaal: "We vinden cultuureducatie een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van kinderen. We bieden Cultuurlocaal daarom graag een ruimte voor de muzieklessen na schooltijd aan.”
Ook Hanneke Meijer, dwarsfluitdocente en coördinator bij CultuurLocaal in Carnisselande, vindt het een goede oplossing. "Eigenlijk verandert er weinig, leerlingen komen door dezelfde ingang als voorheen. Alleen gaan ze daarna linksaf in plaats van rechts. Het nieuwe leslokaal is lekker ruim en bij het proefdraaien bleek dat de school geen last heeft van het geluid.”

www.cultuurlocaal.nl
(foto Hanneke Meijer)

 Marit en Lena bij dwarsfluitles in de nieuwe omgeving.