Wij Barendrecht: meer leuke winkels

BARENDRECHT – Wij Barendrecht wil dat de gemeente meer doet voor plaatselijke ondernemers. Dat stelt kandidaat-raadslid Claudie Wegdam.
“Naast promotie voor winkelen en uitgaan in Barendrecht moet het bevorderen van de bedrijvigheid beter worden benut. De gemeente gaat samenwerken met de ondernemers, wat in het belang is voor iedereen. De Gemeente vormt een inspiratie voor startende ondernemers door ze te stimuleren en te motiveren en ze daarmee goed op weg te helpen naar succesvol zakendoen. Daarnaast zijn er in Barendrecht mooie initiatieven die de Gemeente omarmt en met elkaar kan verbinden.”
Er moeten volgens haar meer leuke winkels en gevestigde namen naar Barendrecht worden gelokt. “Met het gratis-parkeerbeleid hebben we al een stap voor om ook mensen van buitenaf naar ons toe te trekken en daar kan nog veel meer bij”, aldus Wegdam.

www.wij-barendrecht.nl 


Gratis gezondheidsspreekuur

BARENDRECHT- voor mensen met vragen op het gebied van zorg en welzijn hebben KijkopWelzijn en Aafje het gratis gezondheidsspreekuur.
Tijdens het gezondheidsspreekuur kan men vragen op het gebied van zorg en welzijn stellen aan een ouderenadviseur van KijkopWelzijn en een verpleegkundige van Aafje. Ook kan men hier terecht voor een gezondheidscheck (bloeddruk, gewicht, zuurstofgehalte bloed, bloedsuiker etc.) en wisselend zijn er deskundigen aanwezig, zoals een diëtiste en een bewegingscoach.
Het spreekuur wordt gehouden op twee locaties. In het Dienstencentrum aan de Windsingel 166 van 15.30 tot 16.30 uur: op 14 maart, 11 april, 9 mei en 13 juni. Bij ‘t Plein aan het Middeldijkerplein 248 van 15 tot 16 uur: op 31 maart, 28 april, 26 mei en 30 juni.
www.kijkopwelzijn.nl
www.aafje.nl 


Zingen bij popkoorj2sing

BARENDRECHT - PopkoorJ2Sing in Barendrecht heeft weer ruimte voor nieuwe zangeressen en zangers. Iedereen die kan zingen is welkom om eens een keer te komen kijken en luisteren tijdens de oefenavond op donderdag van 20 tot 22.15 uur in OBS De Draaimolen aan de Stellingmolen 12. Bel voor meer informatie met Jantine 0652163754 of Jenny 0624239721, of mail popkoorj2sing@gmail.com