Monsterverbond wordt niet herhaald….

"Tijdens het lijsttrekkersdebat van 23 februari jl. stelde discussieleider Jos Vis de vraag, of de verhouding die in de gemeenteraad ontstond na de vorige verkiezingen, wel democratisch is.
Opmerkelijk is het dat bij de grootste partij weinig zelfreflectie toont, waarom het toen is misgegaan. Als grootste partij verlangen dat er maar één andere partij mee mocht meedoen, getuigt van weinig politiek gevoel.
Nog opmerkelijker is dat de eerste partij die in 2018 zei, dat willen wij niet, nu spijt heeft en in het debat woorden als niet-democratisch in de mond nam.
Het vervelende is dat door dit soort berichten een onwenselijke sfeer wordt geschapen. Het leidt af van het inhoudelijke gesprek over de toekomst van ons mooie Barendrecht.

Tot slot nog een opmerking over het artikel van de heer van Nielen. Hij schrijft  'een wijk van het gas afkoppelen, zonder draagvlak'.  .Ik neem aan dat hij bedoelt het door het vorige college in 2017 genomen besluit, om de wijk Buitenoord als eerste van het gas af te krijgen. Het huidige college heeft besloten dit besluit terug te draaien, vanwege verkeerd gekozen uitgangspunten. Voor mij is duidelijk welk college het meest naar de inwoners luisterde.

Politiek is een spel wat gespeeld moet worden op basis van argumenten."

Maya Gonlag,
Barendrecht


Minder management, meer zorg

"Het is onwenselijk dat de gemeente Barendrecht WMO-hulp tegen ruim 31 euro per uur inkoopt, terwijl de zorgverleners daarvan slechts 11,50 euro bruto per uur verdienen. Bijna 3 keer minder. Waar blijft het verschil? Management en bureaucratie? Slechte zaak. Terecht is daar verontwaardiging over. Ik wil precies weten hoe dit zit en de komende jaren dit verschil verkleinen. Meer naar goede zorg. Minder naar management."

Els Schaap - Holsheimer,
raadslid Echt voor Barendrecht


Oog voor elkaar

"In gesprekken afgelopen weken horen we van dankbaarheid over de verruimde mogelijkheden om elkaar weer te ontmoeten. Tegelijk vertellen velen over moeilijke maanden waarin door de corona-maatregelen eenzaamheid werd gevoeld. 

Uit de gemeentescan ‘Barendrecht in Beeld’ blijkt dat 40 procent van de Barendrechtse inwoners zich matig tot zeer ernstig eenzaam voelt. Opvallend is dat dit niet alleen ouderen zijn, één op de drie jonge Barendrechters tussen de 17 en 23 jaar voelt zich sociaal eenzaam.

SGP-ChristenUnie vraagt extra aandacht van de gemeente in ondersteuning en stimulering van vrijwilligers en organisaties die eenzaamheid signaleren en tegengaan.
Eenzaamheid ontstaat ook vaak door armoede. Wij maken ons hard voor hulp aan mensen met een schuldenproblematiek en voor ruimhartige regelingen zoals gratis OV voor mensen met een minimum of laag inkomen, zodat kinderen en ouderen weer volop mee kunnen gaan doen.
Tegelijk roepen we jong en oud op een open oog en een luisterend oor te hebben voor elkaar, echte liefdevolle aandacht voor de ander in de buurt en de straat (nabuurschap). Dat is de Barendrechtse SAMENleving die ons voor ogen staat."

Arjan Stolk,
SGP-ChristenUnie Barendrecht