Verdraagzaamheid

"Op 22 maart 2018 verscheen van mijn hand een ‘In het hart van de raad’. Een stukje over nét na de verkiezingen en wat moest gebeuren. Ik hoopte op verdraagzaamheid als basis voor de komende raadsperiode. Na de verkiezingen gingen inwoners over tot de orde van de dag, geen politieke partijen meer op de Middenbaan of rond Carnisseveste.
Naast verdraagzaamheid naar elkaar als inwoners, naar elkaar als politieke partijen, zou ik het mooi vinden als het vertrouwen van inwoners in de gemeentepolitiek weer terug komt. Vertrouwen in het feit dat 29 mensen in de gemeenteraad van Barendrecht hun uiterste best doen voor inwoners. Dat het dáár om gaat en níet over tegenover elkaar staan.
Ik houd van dit dorp, Barendrecht is mijn thuis. Ik deel de dagelijkse zorgen van mensen. Ik ben 40 jaar verpleegkundige, ruim 6 jaar vrijwilliger in het bestuur van Hospice de Reiziger en 4 jaar raadslid geweest in de periode 2014-2018. Ik hoop dat ik opnieuw in de gemeenteraad van Barendrecht mag komen. Voor mij is ‘laat iedereen vrij, maar niemand vallen’ uitgangspunt. Aan beloften die niet waargemaakt kunnen worden hebben inwoners van Barendrecht niets, maar ik hoop dat de verdraagzaamheid en het vertrouwen wél weer groeit. Dat zou mooi zijn."

Marianne Tijssen-Humme,
D66 Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.


Gemeente Barendrecht betaalt website

BARENDRECHT – Het college van burgemeester en wethouders zou tegen betaling ‘ongelimiteerd, onbeperkt en ontransparant’ artikelen plaatsen op de nieuwswebsite Barendrechts Dagblad. Dat stelt de website BarendrechtNu in een lang artikel.

De overeenkomst tussen de gemeente en de website (Barendrechts Dagblad) is op voorstel van wethouder Schaap op 13 april 2021 goedgekeurd door het hele college.
Volgens het gemeentebestuur ligt het anders. “De gemeente heeft een overeenkomst met het Barendrechtsdagblad voor het plaatsen van berichten van de gemeente onder het kopje ‘gemeentenieuws’, de eigen rubriek van de gemeente”, stelt een medewerker van de gemeente.
Burgemeester Govert Veldhuizen: “Er is geen sprake van reclame of zelfprofilering, zoals BarendrechtNu betoogt. Deze berichten gaan over beleid en ontwikkelingen waar we de inwoners van Barendrecht over op de hoogte willen houden.”


Brunchen met
Samen Op Pad

BARENDRECNHT - Stichting Samen Op Pad Barendrecht houdt op woensdag 23 maart een brunch in Brasserie Vrijenburg. De inloop is vanaf 12.30 uur en het buffet begint om 13 uur.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De prijs van deze brunch bedraagt 20 euro. Verdere informatie en aanmelding voor deelname bij Janny Kofman van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 19 uur, tel. 0180-617805 of per mail: jannykofman@gmail.com