Het eerste vrouwenelftal van Smitshoek in 1972.
Het eerste vrouwenelftal van Smitshoek in 1972. Foto:

Vrouwenafdeling Smitshoek wordt 50

BARENDRECHT – In november was het 50 jaar geleden dat het eerste vrouwenelftal begon met trainen bij VV Smitshoek en 10 mei 1972 speelden zij hun eerste wedstrijd. Meer dan twee decennia later, in 1995, werd het eerste meisjesteam opgericht. Nu, weer een kwart eeuw later, spelen er ruim honderd meisjes en vrouwen in bijna 10 elftallen.

Uiteraard wil de vereniging dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan: tijd voor een feestje. Vrijdag 20 mei zal geheel in het teken staan van de vrouwen en meiden van Smitshoek. Iedere (oud) speelster, trainer, leider, vrijwilliger of op andere manier betrokken vrijwilliger bij de afdeling is welkom.

Het programma gaat rond 16 uur van start en is avondvullend. “Eindtijd: zolang het gezellig is”, meldt de club.

De precieze inhoud van de avond hangt af van de hoeveelheid aanmeldingen, maar er zal gezorgd worden voor een hapje en een drankje, een typerende kantine-maaltijd, muziek, herinneringen aan vroeger en uiteraard ook voor sportief vertier voor alle leeftijden.
Wie de avond op 15 mei wil bijwonen, kan zich aanmelden voor een mail te sturen naar linda.vandongen@chello.nl . “Laat even weten of je mee blijft eten en of je in bent voor een potje (recreatief) voetbal!”, vraagt de organisatie.
De feestcommissie is op zoek naar vrijwilligers om te helpen bij de organisatie en tijdens het feestje zelf. Voor leden telt dit ook als officieel vrijwilligerswerk.
Wie geïnteresseerd is kan mailen naar:
linda.vandongen@chello.nl