(Foto: Marjan Visser)
(Foto: Marjan Visser) Foto:

Alweer gelijkspel...

HEERJANSDAM - VV Heerjansdam speelde zaterdag de streekderby tegen het hoog geklasseerde RVVH en daar kwam een bijna voorspelbare uitslag uit de bus: 2-2 (het achtste gelijke spel).
RVVH had voor de rust een licht veldoverwicht, was wel een paar keer dreigend, maar kreeg geen echte kansen. Dat kwam omdat de verdediging van Heerjansdam ‘goed stond'. In de 26e minuut werd het 0-1 toen Antonio Ilic vanaf links naar binnen kwam en met een laag schot keeper Kristijan Nicolic het nakijken gaf.
RVVH voerde na rust langzaam de druk wat op. In de 70e minuut een goed lopende aanval van Heerjansdam en Mathijn Valster kopte, in kansrijke positie, de bal in de handen van Nikolic. Eén minuut later viel de gelijkmaker, na een heel ongelukkig moment van Railey Martijn, die zijn eigen doelman passeerde:1-1.
Heerjansdam kwam vier minuten later weer op voorsprong. Lukas Valster ging een combinatie aan met zijn broer Mathijn en bracht Lukas is stelling. De verdediger scoorde vervolgens met een laag schot: 1-2. Het sein voor RVVH om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. En die viel in de 88e minuut na een schot van Remco Buist: 2-2.
In de hectische slotfase ontsnapte Heerjansdam aan de 3-2. Na een scrimmage in de doelmond redde eerst keeper Roos en de rebound werd daarna tot twee keer toe geblokt door een speler van Heerjansdam. Even later kreeg bij Heerjansdam Railey Martijn zijn tweede gele kaart (dus rood).