Tim Eekman benut de strafschop, 1-0. (foto: Cees Bakker)
Tim Eekman benut de strafschop, 1-0. (foto: Cees Bakker) Foto:

Opmars Barendrecht gestuit door ACV

BARENDRECHT - De gestage opmars die Barendrecht de afgelopen weken maakte in de Derde Divisie, is voor even gestopt. De rood-witten kwamen zaterdag op eigen veld tegen ACV niet verder dan 1-1.
Barendrecht - ACV was in de jaren tachtig van de vorige eeuw een klassieker in het zaterdag-amateurvoetbal. De onderlinge ontmoeting was 44 jaar geleden voor het laatst afgewerkt.
Het duurde zaterdag even voordat het duel op een zonnig sportpark De Bongerd ontbrandde. Rond het half uur ging Romano van der Stoep in het strafschopgebied van de Assenaren over de knie. Strapschop, vond arbiter Tissingh beslist. Tim Eekman ging achter de bal staan en deponeerde de stuiter feilloos in de linker bovenhoek, 1-0. Voor de verdediger pas zijn eerste doelpunt dit seizoen.
In de extra tijd van de eerste helft volop vuurwerk van de kant van ACV. Eerst kregen de Drenten een strafschop, na een vergelijkbaar geval als bij Barendrecht. De inzet van Freddy Quispel vanaf elf meter werd door Barendrecht-keeper Jeffrey Verkerk fenomenaal gekeerd. Even later raakte ACV de paal en de rebound van dichtbij ging over. Zo haalde Barendrecht opgelucht adem en kon het met 1-0 voor de rust in.
In de tweede helft nam de druk van de Drenten op Barendrecht toe. Even voor het uur was het raak. Gijs Jasper zorgde voor de 1-1.
De thuisclub probeerde het wel, maar kon niet echt een vuist maken. Zo hielden Barendrecht en ACV elkaar op 1-1.

Smitshoek komt goed weg bij Poortugaal

BARENDRECHT - Smitshoek hield een punt over aan de derby tegen SV Poortugaal.

Na 5 minuten kwam de thuisploeg al op voorsprong, een vrije trap belande via Michael Fabrie op de paal, in de rebound was Marcel Varela net iets sneller dan Nick Meijboom, en tikte de bal in het net. De blauw zwarten namen hierna de wedstrijd in handen, Smitshoek speelde heel onsamenhangend, en verspeelde vaak op een heel slordige manier de bal, dat gaf de behendige ploeg van trainer Peter Klomp alle ruimte om lekker te voetballen. Het was aan keeper Michael Fabrie te danken dat de gastheren maar met een 1-0 voorsprong de kleedkamer opzochten.
In de tweede helft kwam Smitshoek beter voor de dag. Met invaller Guyon Fernandez ging men op zoek naar de gelijkmaker. In de 70e minuut werd Nino Urban in de 16 meter foutief gestuit. Scheidsrechter Marcel Roeleveld wees resoluut naar de stip. Joey Klein had daarna geen moeite om keeper Dyron Bijl de verkeerde hoek in te sturen.
Gezien de eerste helft mag Smitshoek blij zijn met een punt, als men beide helften met dezelfde instelling had gespeeld, had er misschien wel meer in gezeten.

Smitshoek speelde de derby tegen Poortugaal.