De noodopvang aan de Zuider Carnisseweg, voordat de bewoners arriveerden.
De noodopvang aan de Zuider Carnisseweg, voordat de bewoners arriveerden. Foto:

Acute noodopvang opgeleverd

BARENDRECHT - De acute noodopvang voor asielzoekers aan de Zuider Carnisseweg is klaar. Zaterdag was er open huis voor belangstellenden. Maandag kwamen de eerste bewoners aan.
In de noodopvang wordt gewerkt door een pool van zeven locatiemanagers. Verder zijn er woonbegeleiders, een ambulant verpleegkundige, die dient als voorpost voor de huisarts, en permanent twee beveiligers.
Voor de catering zorgt Party Catering Barendrecht. Het bedrijf heeft veel ervaring, onder meer met het koken op festivals. Het is ook de vaste cateraar van FC Dordrecht. De voetbalclub heeft een internationale selectie, zodat het bedrijf gewend is om voor verschillende bevolkingsgroepen te koken. Er is dagbesteding in samenwerking met KijkopWelzijn en vrijwilligers. Er wordt ook gezorgd voor onderwijs en taallessen.
Het complex is geplaats door Jan Snel Flexibel Bouwen. Het wordt van stroom voorzien met generatoren. Er zijn ‘modules' in twee lagen aan elkaar verbonden. Ze hebben een middengang, met aan beide kanten kamers met twee bedden. Er is groeps sanitair en een ruimte met keukenblokken. Die zijn alleen bedoeld voor het klaarmaken van bijvoorbeeld babyvoeding. Er wordt voor de bewoners gekookt.