Noodopvang Oekraïners

BARENDRECHT - De oproep om zich te melden (in De Schakel van 3 maart) heeft tot en met maandag tot 18 reacties geleid van mensen die hun huis beschikbaar willen stellen voor tijdelijke opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Daarnaast vier mensen die willen helpen met de dagbesteding van deze doelgroep.
Vandaag, donderdag 10 maart, komt het Platform opvang Statushouders bijeen om tot afstemming te komen van de te nemen acties. Het gaat daarbij naast de noodopvang voor Oekraïnse vluchtelingen ook over de noodopvang aan de Carnisseweg die sinds maandag haar gasten ontvangt en over de reguliere opvang van Statushouders.
Wat de noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen betreft wordt uitgegaan van maximaal drie maanden per huishouden. Tevens wordt aandacht besteed aan de dagbesteding voor deze groep. Hierbij wordt een oproep gedaan aan verenigingen en instellingen, zoals kerken, om ruimte beschikbaar te stellen voor ontmoetingen en begeleiding van de vluchtelingen. Dit ook om gastgezinnen te ontlasten.
Er is overleg met de gemeente over een passende regeling, waarbij het naast praktische zaken ook over juridische en medische zaken gaat en opvang op scholen van de kinderen.