Actie voor vluchtelingen bij Van Mill

BARENDRECHT - Vandaag, donderdag 10 maart van 15 tot 17 uur in ‘Met Van Mill door de middag’ op Exxact Barendrecht:  Barendrecht in actie voor vluchtelingen uit Oekraïne.
Te gast zijn initiatiefnemers wijkbrandweervrouw Amanda van Kuijk en Monique van der Linden Blenk in samenwerking met de Veiligheids Regio Rotterdam en het Rode Kruis, wethouder Reshma Roopram en raadslid Karin Kayadoe uit Ridderkerk. Zij willen producten inzamelen. Derby Haagsma en Silvia König van sportschool Derby's Dojo starten zaterdag samen met de omringende ondernemers een geldinzamelingsactie.
De initiatiefnemers vertellen over hun plannen, wat er exact nodig is voor vluchtelingen uit Oekraïne en hoe mensen kunnen helpen of meedoen.

Hulpactie in Bij Gorter aan Tafel

BARENDRECHT - Vanavond, donderdag 10 maart, van 20 tot 21 uur op Exxact Barendrecht wordt in het programma Met Gorter aan Tafel teruggeblikt op de actie die de Immanuelkerk gevoerd heeft voor de vluchtelingen uit Oekraïne aan de Poolse grens. Paul Verkade was in Polen en vertelt over zijn ervaringen. 

Postzegel- en muntenbeurs

BARENDRECHT - Op zaterdag 19 maart organiseert de Vereniging van Postzegelverzamelaars Barendrecht een postzegel- en muntenbeurs. Deze wordt van 12.30 tot 16.30 uur gehouden in het Trefpunt aan de Dr. Kuyperstraat 4. Taxatie mogelijk, toegang gratis.

Coronaprik zonder
afspraak

BARENDRECHT - Op maandag 14 maart van 9 tot 16 uur is in Theater Het Kruispunt een priklocatie van de GGD Rotterdam-Rijnmond geopend. Hier kunnen inwoners uit Barendrecht en omstreken gratis én zonder afspraak terecht voor vragen over het coronavirus, of een prik tegen corona halen.