Ook de harp komt aan bod bij Meer Muziek in de Klas (foto Wim Soeters)
Ook de harp komt aan bod bij Meer Muziek in de Klas (foto Wim Soeters) Foto:

Meer Muziek in de Klas van start

BARENDRECHT - Deze week gaat op ODS De Zeppelin het muziekproject van Meer Muziek in de Klas van start. Volgende week gaat ook OBS De Driehoek meedoen. Het project eindigt in de landelijke Kindermuziekweek van 2 tot 9 april.

Op initiatief van CultuurLocaal is eind 2021 het Lokaal Fonds Meer Muziek in de Klas tot stand gekomen. Met bijdragen van de gemeente Barendrecht, de Stichting Meer Muziek in de Klas, de Barendrechts Rotary en het Prins Bernard Fonds heeft het fonds de aanschaf van een groot aantal muziekinstrumenten mogelijk gemaakt voor lessen op basisscholen. 

"De komende jaren gaan bijna alle Barendrechtse basisscholen jaarlijks projecten doen in samenwerking met CultuurLocaal, zodat alle kinderen in Barendrecht zelf muziek leren maken. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van (jonge) kinderen.", legt men bij CultuurLocaal uit.

Aftrap

De officiƫle aftrap van het Barendrechtse MMidK is op donderdag 7 april in basisschool De Zeppelin. Daar wordt het Muziek Akkoord ondertekend door alle betrokken partijen: de basisscholen, de gemeente Barendrecht, de Cultuurregisseur, de stichting MMidK en CultuurLocaal.

Lesprogramma

De kinderen van De Driehoek en De Zeppelin gaan de komende weken aan de slag met elf docenten van CultuurLocaal. Voor groep 1 en 2 is er een leuk lesprogramma, waarin de eigen fantasie van de kinderen een belangrijke rol speelt. Groep 3 tot en met 8 gaat werken aan twee liedjes uit de bekende methode 123zing, waaronder het lied Ik en Jij, dat speciaal voor de Kindermuziekweek 2022 is gemaakt. Deze liedjes worden uiteraard op 7 april ten gehore gebracht.

Muziekweek

CultuurLocaal organiseert in de Kindermuziekweek ook andere activiteiten waaraan alle kinderen in Barendrecht kunnen meedoen.

Op zaterdag 2 en 9 april zijn er in De Baerne leuke voorstellingen voor verschillende leeftijdsgroepen, er is een speurtocht door De Baerne en er is een uitvoering van het Groot Meespeel Orkest CultuurLocaal met leerlingen van de basisscholen De Zeppelin en De Driehoek.

Informatie

Op de website van CultuurLocaal is het hele programma te vinden. Daar kunnen ook plaatsen worden gereserveerd voor de activiteiten.
Voor inlichtingen kan men contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl.. 

cultuurlocaal.nl