Orkesten treden op in het Trefpunt

BARENDRECHT - Het Vrijdagavondorkest van de harmonievereniging geeft zaterdag 19 maart een concert in het Trefpunt.

Het Orkest dat ook bekend staat onder de naam ‘AspirantenOrkest’staat sinds 5 jaar onder leiding van Johan Noothout. In die jaren heeft Johan (tevens koperdocent bij de vereniging) er met zijn inspiratie en kundigheid voor gezorgd dat het orkest zowel kwalitatief als kwantitatief sterk is gegroeid. Het ledental staat nu op 40. Uiteraard zijn nieuwe leden daarbij nog steeds welkom en kunnen auditie doen bij de dirigent.

Naast het AspirantenOrkest horen de bezoekers ook Kharmoniya, een orkest dat wereldmuziek speelt en hun maandelijkse repetitie ook in het Trefpunt houdt. Kharmoniya is overigens Bulgaars voor Harmonie.

De beide orkesten treden zaterdag 19 maart op in het Trefpunt, dr. Kuyperstraat 4 van 19.30 tot 21.30 uur met pauze. De toegang is gratis. Na afloop is er nog gelegenheid om wat na te praten en informatie te krijgen over beide orkesten.

Voor informatie over het AspirantenOrkest van Harmonievereniging Barendrecht of over de avond zelf kan bij Maria Prooi 06-42412638. Of via ledenadministratie@
harmoniebarendrecht.nl


Rabobank helpt
met zonnepanelen

REGIO - De coöperatieve Rabobank gaat scholen, clubs, bibliotheken en buurthuizen financieel helpen om zonnepanelen op het dak te leggen.
In de regio IJsselmonde-Drechtsteden hebben drie partijen zich aangemeld om kans te maken op 50 procent korting op de installatie en aanschaf van zonnepanelen. Rabobank leden kunnen vanaf nu via de app bepalen welk gebouw nieuwe zonnepanelen op het dak krijgt.
Leden van Rabobank kunnen tot 31 maart stemmen welke club, bibliotheek of school de bank gaat helpen met het plaatsen van zonnepanelen.