Henk Koster (GL), Tina Jakoeb (PvdA) en Marcel van Prehn (D66).
Henk Koster (GL), Tina Jakoeb (PvdA) en Marcel van Prehn (D66). Foto:

Groen Links, D66 en PvdA komen met regenboog stembusakkoord

BARENDRECHT - GroenLinks, D66 en de PvdA hebben met steun van het COC een ‘regenboog stembusakkoord’ opgesteld, waarin de drie partijen een reeks beloften doen over de LHBTIQ+ emancipatie voor de komende raadsperiode.

“Door dit regenboog stembusakkoord te ondertekenen geven partijen aan zich de komende raadsperiode in te zetten voor een diverse en inclusieve gemeente waar iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie en geslachtskenmerken of welke grond dan ook”, stellen de drie partijen in een gezamenlijke verklaring.

Het gaat er de drie partijen om dat de gemeente in Barendrecht, die volgende week wordt gekozen, een inclusief beleid gaat voeren met aandacht voor de LHBTIQ+ gemeenschap. 

Onderwerpen die daarbij passen zijn veiligheid bevorderen door expertise bij de politie te verbeteren en aangiftebereidheid te vergroten bij geweld en discriminatie tegen de LHBTIQ+ gemeenschap. Een actieve houding van de gemeente om een veilig schoolklimaat te realiseren waar LHBTIQ+ jongeren zich veilig en prettig voelen.

Groen Links, D66 en PvdA gaan dit regenboog stembusakkoord ondertekenen en hopen dat de andere partijen dit ook willen doen.