De vrijwilligers van het OpruimGezelschap
De vrijwilligers van het OpruimGezelschap Foto:

Opruimgezelschap: rust en ruimte

BARENDRECHT - Tien vrijwilligers van het OpruimGezelschap helpen senioren in Barendrecht met het sorteren en opruimen van hun volle zolder of berging. “Ik ben zo blij dat ik heb durven bellen,” vertelde een van de ouderen. Zij is enthousiast over de tijd, aandacht en sterke armen van de vrijwilligers van het OpruimGezelschap. Nu ervaart zij weer rust en kan overal goed bij in huis. “Ik gun iedereen zo’n aardig en hardwerkend team,” zei een meneer die nu weer gebruik kan maken van zijn opgeruimde berging.

Het OpruimGezelschap bestaat nu een half jaar. Op donderdag 3 maart kwamen de vrijwilligers bij elkaar voor een verdiepende training door Lianne Verton van De Opruimcompany en voor het uitwisselen van ervaringen. Zij willen graag weer andere mensen blij maken, want zij kijken met voldoening terug op hun inzet: “Wij hebben echt verschil kunnen maken. Het is ook bijzonder om met de bewoners waardevolle gesprekken te mogen voeren over de herinneringen die al hun spullen losmaken.”

'Het OpruimGezelschap' is een project van Woonstichting Patrimonium, Stichting Present en Samen Ouder Worden en wordt financieel ondersteund door de gemeente Barendrecht. De vrijwilligers hebben een verklaring omtrent gedrag (VOG) en krijgen een onkostenvergoeding. Voor de bewoners is de hulp dus helemaal kosteloos.

“Zou u ook hulp kunnen gebruiken om bijvoorbeeld de zolder of berging op te ruimen? Kunt u geen zware dozen meer tillen? Wilt u kinderen of andere dierbaren niet belasten met uw spullen uit het verleden? Dan kan Het OpruimGezelschap misschien helpen. Natuurlijk houdt u zelf de regie: u bepaalt wat u wilt bewaren”, legt een lid van het OpruimGezelschap uit.
De vrijwilligers begeleiden de bewoners zodat het loslaatproces veilig, respectvol en prettig verloopt. Alle spullen die ze niet willen bewaren gaan naar goede doelen, worden netjes gerecycled of veilig vernietigd.

Voor een vrijblijvend informatiegesprek kan men bellen naar de coördinator, Petra Teunissen, tel. 06-41666977 of mailen naar p.teunissen@samenouderworden.nl.


Subsponsor voor atlete Lindsey Faken

BARENDRECHT - Atlete Lindsey Faken van CAV Energie heeft naast haar hoofdsponsor Running Friends Company uit Vlaardingen een subsponsor gevonden, die haar zal voorzien van sportfoto's en haar zal volgen tijdens verschillende wedstrijden. Lindsey zal vanaf nu ook hardlopen in sportkleding met het logo van Mirjam van Raamsdonk Fotografie uit Barendrecht erop.
Voor dit jaar heeft Lindsey twee limieten in het vizier. Zo hoopt zij het limiet te lopen voor de EK-kwalificatiewedstrijd en de internationale Toprun. Lindsey: ‘'Een paar jaar geleden liep ik al eens de EK-kwalificatiewedstrijd, waarbij Sifan Hassan met overmacht won. Ook bij de Toprun wordt lekker hard gelopen, daar staat het parcoursrecord op naam van de Keniaanse atlete Edith Chelimo met een snelheid van 19.3 km/h op de 10 kilometer. Het lijkt mij gaaf om weer met zulke atleten aan de start te staan.''
Bij de gemeenteraadsverkiezingen staat Lindsey staat op de kieslijst van EVB op plek 27.

Lindsey Faken in actie. (foto: Mirjam van Raamsdonk)