Open ochtend bij de Plusklas De23

BARENDRECHT - Plusklas De23 houdt op zaterdag 12 maart van 10 tot 12.30 uur een open spelletjes ochtend.
Plusklas De23 is een externe plusklas en biedt wekelijks tijdens schooltijd les aan (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen, die op hun eigen basisschool te weinig uitdaging ondervinden. Ouders en kinderen die geïnteresseerd zijn in hoogbegaafdheid of zich afvragen wat een plusklas voor hen kan betekenen, zijn op 12 maart van harte welkom om spelletjes te doen, informatie te krijgen en kennis te maken met de begeleiders. Aanmelden voor deze open ochtend is niet nodig.
Vanaf 5 april start Plusklas De23 een nieuwe reeks lessen van 10 ochtenden. Aan de hand van een projectthema zijn we bezig met onderzoeken en ontwerpen. Daarnaast buigen de kinderen zich over filosofische vragen, wiskundige raadsels of taalspelletjes. Ook wordt er regelmatig stilgestaan bij inzicht in eigen talenten en eigen functioneren.
Ouders kunnen hun kind aanmelden via contact@de23.nl of via 06-48862921. Vanwege de leerplicht dient de basisschool toestemming te geven voor deelname aan de plusklas.
www.de23.nl 


Mantelzorg Café

BARENDRECHT- Op maandag 21 maart opent burgemeester Govert Veldhuijzen het Mantelzorg Café Barendrecht. Ergotherapeut Lindsey van Breemen bespreekt tijdens deze eerste bijeenkomst het thema: ‘Hoe houd je jezelf als mantelzorger in balans?'
In de workshop: ‘Hoe houd ik mezelf als mantelzorger in balans?' vertelt ergotherapeut Lindsey van Breemen hoe je ervoor kunt zorgen dat de weegschaal met alle zorg en dagelijkse activiteiten in balans blijft. Zo kunnen vermoeidheid, pijn of stress verminderen. Want wie niet goed voor zichzelf zorgt, kan ook niet goed voor een ander zorgen.
Het Mantelzorg Café wordt op maandag 21 maart van 14 tot 16 uur gehouden in Bibliotheek Het Kruispunt, Middenbaan 111. Aanmelding gratis: via mail mantelzorg@
kijkopwelzijn.nl of telefonisch op 0180 691 800.