KBO-PCOB historische quiz

BARENDRECHT – De ouderenbonden KBO en PCOB reiken de prijzen uit voor de historische quiz die ze eind vorig jaar hebben gehouden.
Zowel KBO als PCOB zijn elk al bijna 40 jaar actief als ouderbonden in Barendrecht en Heerjansdam. “We zien zo om naar elkaar, maar ook naar de andere generaties, om zo met elkaar blijmoedig ouder te worden”, stellen ze.
Voor onder de kerstboom organiseerde KBO-PCOB een historische quiz. Een quiz om te kijken hoe goed de kennis van de Barendrechter is wat betreft de geschiedenis van het dorp. Er namen maar liefst 711 Barendrechters deel. De prijs voor de winnaar wordt we op vrijdag 18 maart om 15 uur in het Kruispunt feestelijk uitgereikt. Wie kennis wil maken met KBO en PCOB is hier welkom. De deelnemers aan de quiz zijn ook uitgenodigd

De 22 quizvragen en de goede antwoorden zijn te vinden op: https://www.kbozuidholland.nl/
afdelingen/barendrecht/nieuws/ of https://www.pcob.nl/afdelingen/
barendrecht-heerjansdam/ 

Positiviteit met de cursus Grip & Glans

BARENDRECHT- Wie positiviteit -Glans- wil terugvinden en dit wil vasthouden -Grip-, kan de Grip&Glans van KijkopWelzijn volgen cursus.
Veranderingen in het leven maken het soms lastig de positieve kijk op je leven vast te houden. Bijvoorbeeld bij een verhuizing naar een nieuwe omgeving, het verlies van een dierbare of een ziekte waarmee je te maken krijgt.
Bij de cursus Grip&Glans gaan de deelnemers met elkaar aan het werk, in een groep van maximaal acht deelnemers De cursus wordt begeleid door twee docenten; deelname kost 25 euro per cursus. Er zijn zes wekelijkse bijeenkomsten van twee en een half uur. Er is voldoende tijd om te oefenen en ervaringen uit te wisselen.

Voor meer informatie en aanmelding: mail naar wenv@kijkopwelzijn.nl, dan wordt er contact met opgenomen.