Informatiebijeenkomst voor ieder die wil helpen

BARENDRECHT - In samenwerking met initiatiefnemers Kees Silvis en Ans van de Wel wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Deze wordt vanavond, donderdag 17 maart, gehouden in de Bethelkerk, Schaatsbaan 1, van 20 tot 21.30 uur.
Iedereen die wil helpen in de opvang en organisatie is van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

Projectgroep
De gemeente heeft een projectgroep ingesteld die in beeld brengt wat er op de gemeente afkomt vanwege de oorlog in Oekraïne.
De inzet van de projectgroep is in eerste instantie gericht op de opvang van vluchtelingen. In de regio Rotterdam Rijnmond worden op korte termijn 2000 vluchtelingen verwacht, die over de gemeenten in de regio worden verdeeld. Barendrecht verwacht er daarvan ongeveer 100 op te vangen.
De gemeente onderzoekt of er (gemeentelijke) locaties zijn die tijdelijk kunnen dienen als opvanglocatie. "De opvang van vluchtelingen organiseren we samen met Kees Silvis en Ans van de Wel, initiatiefnemers van de opvang van vluchtelingen bij particulieren in Barendrecht", aldus een medewerker van de gemeente.
Naar aanleiding van een eerdere oproep hebben zich al 25 gezinnen aangemeld die woonruimte beschikbaar hebben voor vluchtelingen uit Oekraïne.
Iedereen die vragen heeft en wil helpen kan dit melden via het formulier op de website www.barendrecht.nl en via het telefoonnummer van de gemeente 14 0180. Oekraïense inwoners van Barendrecht wordt gevraagd om te ondersteunen als tolk.