Marouane Bakour scoort in de 90 minuut 3-0 voor Barendrecht. (foto: Cees Bakker) Foto:

Barendrecht nu wel langs Ajax: 0-3 in Amsterdam

BARENDRECHT - BVV Barendrecht werd eind vorig jaar door de profs van Ajax uitgeschakeld voor de grote KNVB-beker. De rood-witten hielden knap stand en verloren in de lege Arena met 4-0. Zaterdag werd dat tegen de amateurs van de Amsterdammers deels recht gezet.

Barendrecht begon goed in de hoofdstad. Een inzet van Marouane Bakour zeilde over, Joey Jongman probeerde het van afstand, maar stuitte op Ajax-doelman Deen. Maar die had rond het kwartier geen antwoord op een droog schot van Tim Eekman, 0-1. Dat was ook de ruststand.

Zeven minuten voor tijd gooide Ugur Altintas de wedstrijd dan wel in het slot, hij schoot via paal de 0-2 binnen.
In de slotminuut maakte Bakour er na een een-twee met invaller Peter de Lange zelfs nog 0-3 van. Daarmee pakte Barendrecht de tweede winst van dit seizoen op de Ajax-amateurs, wat het eervolle bekerverlies weer enigszins compenseert. De drie punten gingen terecht mee terug naar Barendrecht.