Smitshoek was de betere ploeg, maar scoorde niet.
Smitshoek was de betere ploeg, maar scoorde niet. Foto:

Smitshoek laat twee punten liggen in Gouda

BARENDRECHT - Zaterdag moest Smitshoek naar Gouda om aan te treden tegen het altijd lastige Jodan Boys. In Zwart/oranje tenues begon de brigade van Edwin de Koning in de wetenschap dat het dringen is om de plaatsen 2 tot en met 6. Er moesten dus 3 punten gepakt worden om geen plaatsen te verliezen.
Smitshoek begon de wedstrijd dan ook met de intentie om druk te zetten op het doel van Jodan Boys. Vlak voor rust was er het meest bepalende moment van de wedstrijd. Elson da Rosario Almeida kon sterk opstomen richting de 16, maar werd hardhandig gestuit zonder enige intentie om de bal te spelen. Terecht rood voor Yassire Hamdani van Jodan Boys.
Na rust was er voor Smitshoek de taak om door de versterkte muur heen te voetballen. De mannen uit Gouda verzamelde zich vaak rond het eigen strafschopgebied waardoor er voor Smitshoek weinig ruimte was om voor het doel te komen. Bovendien wist Smitshoek onvoldoende het tempo op te voeren om de verdediging kapot te spelen. Uiteindelijk kwam geen van beide ploegen tot scoren en bleef het 0 - 0.