HCB krijgt extra waterveld

BARENDRECHT - Op sportpark De Doorbraak wordt voor hockeyclub HCB een waterveld aangelegd.
De gemeente heeft in november 240.000 euro beschikbaar gesteld voor de renovatie van veld 2 op het sportpark. "De vereniging wil deze renovatie als kans benutten om de wens voor een waterveld te realiseren. Zij is daarbij bereid om de extra financiƫle consequenties zelf te dragen", schrijft de burgemeester aan de gemeenteraad. HCB stelt hiervoor 125.000 euro beschikbaar.
Met de realisatie van dit waterveld wordt ook het laatste veld van de HCB uitgevoerd als waterveld waarmee het complex voldoet aan de laatste norm vanuit de hockeybond.

Postzegel- en muntenbeurs

BARENDRECHT - Op zaterdag 19 maart houdt de Vereniging van Postzegelverzamelaars Barendrecht een postzegel- en muntenbeurs. Deze wordt van 12.30 tot 16.30 uur gehouden in het Trefpunt aan de Dr. Kuyperstraat 4. Taxatie mogelijk. De toegang is gratis.

Wandelen op woensdag

BARENDRECHT - Op woensdagmorgen 23 maart is er een wandeling onder leiding van ervaren wandelaars. De start is om 9 uur vanaf de Waterpoort aan het Middeldijkerplein.

De wandeling voert de deelnemers door de mooiste plekken in de omgeving van Barendrecht. De te lopen afstand is ongeveer 10 tot 12 kilometer. Het tempo en de te lopen afstand wordt afgestemd op de mogelijkheden en wensen van de deelnemers. Onderweg wordt een pauze ingelast om voor eigen rekening een consumptie te gebruiken. De wandeling duurt tot ongeveer 12 uur.