Kharmonya speelt in het Trefpunt.
Kharmonya speelt in het Trefpunt. Foto:

Kharmoniya treedt op met AspirantenOrkest

BARENDRECHT - Op zaterdag 19 maart zal het orkest Kharmonya ( Bulgaars voor Harmonie) optreden in het Trefpunt, dr. Kuyperstraat 4.
De twintig muzikanten zijn in 2019 gestart en spelen Wereldmuziek. Zij zijn voortgekomen uit Werelddansvereniging Machar uit Dordrecht en inmiddels aangevuld met andere liefhebbers van wereldmuziek uit regio Rotterdam maar ook van ver daarbuiten. Zij spelen Klezmer, Zuid-Amerikaans, Balkan- en zigeunermuziek, soms ook in onregelmatige maatsoorten, wat een leuke uitdaging voor muzikanten met een klassieke achtergrond is. Dit alles eens per maand op zaterdag onder leiding van Bart Lelivelt.
Ook is het orkest nog op zoek naar muzikanten met enige ervaring voor versterking op de bovengenoemde instrumenten want door corona is het ledental enigszins uitgedund.
Het AspirantenOrkest van Harmonievereniging Barendrecht neemt ook een deel van het avondvullend programma voor hun rekening. De toegang is gratis en beide orkesten hopen op een grote opkomst want ook dat is weer mogelijk. Aanvang 19.30 uur in het Trefpunt dr. Kuyperstraat 4.
Meer informatie over Kharmonya bij Margreet de Waard, tel.06-13271937 of
 margreetdewaard@ziggo.nl. Voor de Harmonievereniging: mprooi@chello.nl of 06-42412638.