De ‘BiebBoswachters’ gaat de natuur in

BARENDRECHT - Dit voorjaar slaan Staatsbosbeheer en de Bibliotheek AanZet in Carnisselande de handen ineen met een duurzaamheidsprogramma voor de jeugd. Boswachter Daniel van Veen komt een aantal keer op bezoek in de bieb in ’t Plein voor activiteiten, waarbij kinderen tussen de 8 en 12 jaar hun boswachtersdiploma kunnen halen.

De ‘biebboswachters’ gaan twee keer de natuur in. Op woensdag 20 april bezoeken ze de Carnisse Grienden en op 22 juni de Vredepolder. In ’t Plein krijgen de deelnemers eerst informatie over dit gebied en een kaart mee. 

“Daarna gaan we het natuurgebied in en komen we grote of glibberige dieren tegen, en prachtige bomen die al ontzettend oud zijn. De kinderen leren hoe de natuur werkt en hoe je als hulpboswachter de buurt in de gaten kan houden. Natuurlijk krijgen ze ook talloze tips over boeken met meer informatie”, legt Merel Donia uit. Zij is projectleider bij de bibliotheek.

“Op woensdag 18 mei halen we de natuur naar binnen en gaan we uilenballen pluizen. Hierin kun je precies zien wat een uil heeft gegeten en zo leer je meer over wat er allemaal in de natuur van Barendrecht rondloopt.”

Wie nog te jong voor een echt boswachtersdiploma, maar wel wil kennismaken met de boswachter en horen welke monsters er allemaal in de bossen van Barendrecht leven, die kan de voorleesmiddag met boswachter Daniel bijwonen. Deze is op woensdag 23 maart, speciaal voor kinderen van 6 tot 9.

De activiteiten zijn gratis, maar aanmelden is verplicht. Dit kan via
debibliotheekaanzet.nl.

Activiteiten

Woensdag 23 maart van 15 tot 16 uur.: Boswachter Daniel leest voor.
Woensdag 20 april van 14.30 tot 17 uur: BiebBoswachters: de natuur in! (Carnisse Grienden)
Woensdag 18 mei van 14.30 tot 16.30 uur: BiebBoswachters: uilenballen pluizen.
Woensdag 22 juni van 14.30 tot 17 uur: BiebBoswachters: de natuur in! (Vredepolder).

Bibliotheek 't Plein is gevestigd aan het Middeldijkerplein 248.