De bak werd voorzien van bloeiende planten.
De bak werd voorzien van bloeiende planten. Foto:

Nuttige bloembakken

BARENDRECHT – De ondergrondse afvalcontainer op de hoek van de Vecht en de Linge had donderdag 10 maart de primeur. Rond het bovengrondse deel van de container is een bloembak geplaatst.
Wethouder Cees Schaap nam de bak in gebruik, samen met buurtbewoonster Plonie van der Made. Een andere bewoonster meldde dat ze de bak graag wil onderhouden.
Aanleiding voor het plaatsen van de plantenbakken is het plaatsen van afval naast de container. Volgens wethouder Schaap gebeurt dat niet veel, maar concentreert het zich op enkele ‘hotspots’. De komende tijd worden op nog enkele plekken plantenbakken geplaatst rond de container. In Ridderkerk werd op donderdag 10 maart ook een plantenbak onthuld.


Diaconaal Fonds

BARENDRECHT - De Stichting Diaconaal Fonds voor Bijzondere Noden Barendrecht (‘Fonds') is een initiatief van de gezamenlijke kerken in Barendrecht.
Het Fonds wil alle Barendrechtse gezinnen en alleenstaanden met een laag besteedbaar inkomen helpen, als zij plotseling worden geconfronteerd met een materieel of financieel probleem en de voorliggende voorzieningen niet toereikend zijn.
diaconaalfondsbarendrecht.nl