Barendrecht doet: hulp bij werving vrijwilligers

BARENDRECHT- Veel Barendrechtse organisaties hebben een tekort aan vrijwilligers. KijkopWelzijn, KBO/PCOB en Samen Ouder Worden hebben daarom gezamenlijk het voortouw genomen om ‘nieuwe gezichten’ te werven. Zij organiseren op zaterdag 21 mei de vrijwilligersmarkt ‘Barendrecht Doet’.

Alle organisaties in Barendrecht zijn van harte welkom om – geheel gratis – aan de vrijwilligersmarkt deel te nemen. De deelnemers krijgen een pitchtraining van een dagdeel. Daarin leren ze kort en krachtig te vertellen wat hun organisatie biedt aan vrijwilligers. Ook kunnen deelnemers zich laten adviseren over hun promotiemiddelen en krijgen ze tips om tekst en beeld nog sterker te maken. Vervolgens krijgt hun organisatie een plek op de vrijwilligersmarkt, op zaterdag 21 mei van 12 tot 17 uur in de hal van het gemeentehuis.

Daarnaast krijgt een vertegenwoordiger van de organisatie op dinsdagavond 21 juni een training over het boeien en binden van vrijwilligers. Zo staan we samen sterk om meer vrijwilligers te vinden die het dorp nog mooier, socialer, gezelliger, schoner, sportiever en gezonder maken. Deelname is kosteloos, omdat de gemeente Barendrecht het initiatief financieel ondersteunt en de hal van het gemeentehuis openstelt voor de vrijwilligersmarkt.

Wie wil meedoen, kan dat laten weten door vóór 22 maart een mail te sturen aan wenv@kijkopwelzijn.nl.


Peppa Pig op stap

BARENDRECHT - Het ondeugende, kleine varkentje Peppa Pig komt op zondag 20 maart met al haar vriendjes naar Theater het Kruispunt. Beleef met Peppa een leuk dagje uit in de nieuwe familievoorstelling 'Peppa Pig Live! - Schoolreisje naar het Strand'.
Natuurlijk komt Peppa ook na afloop van de voorstelling naar de foyer voor een foto en dikke knuffel met de bezoekers.

Aanvang van de voorstellingen: 11.30 en 15 uur.

www.theaterhetkruispunt.nl