Eerste bijeenkomst van Mantelzorg Café

BARENDRECHT- Op maandag 21 maart opent burgemeester Govert Veldhuijzen het Mantelzorg Café Barendrecht. Ergotherapeut Lindsey van Breemen bespreekt tijdens deze eerste bijeenkomst het thema: ‘Hoe houd je jezelf als mantelzorger in balans?’

In de workshop: ‘Hoe houd ik mezelf als mantelzorger in balans?’ vertelt Lindsey van Breemen hoe je ervoor kunt zorgen dat de weegschaal met alle zorg en dagelijkse activiteiten in balans blijft. Zo kunnen vermoeidheid, pijn of stress verminderen. Want wie niet goed voor zichzelf zorgt, kan ook niet goed voor een ander zorgen.

Lindsey van Breemen studeerde zes jaar geleden af als ergotherapeut. “Ik heb veel plezier en passie in het uitvoeren van mijn vak”, vertelt ze. “Bijna vier jaar geleden ben ik de praktijk in Barendrecht gestart, ik kom zelf uit Barendrecht en heb hier vanaf mijn zesde jaar gewoond. Sinds een jaar is de praktijk verder uitgebreid en nu zijn we met drie ergotherapeuten, daar ben ik erg trots op. Verder ben ik echt een familiemens en houd ik ervan om leuke dingen te ondernemen met familie en vrienden. Ik ben graag creatief bezig en dat komt ook weer goed van pas in mijn werk als ergotherapeut.”

Wat kan een ergotherapeut betekenen voor (overbelaste) mantelzorgers?
“Wanneer iemand langdurig voor een kind, partner of ouder zorgt, is het van belang dat diegene ook voor zichzelf blijft zorgen. Mantelzorgers zetten zichzelf vaak opzij, om zorg te dragen voor een ander. Het is juist voor mantelzorgers zo belangrijk dat zij ook hun eigen dagelijkse activiteiten kunnen onderhouden. Daarbij is balans heel belangrijk, om overbelasting te voorkomen."

Het Mantelzorg Café is een samenwerking van Aafje, Zorggroep De Toekomst, KijkopWelzijn en de Bibliotheek AanZet. Het doel van de bijeenkomsten is: ontmoeting en toerusten van mantelzorgers door middel van informatie en educatie, waardoor zij het mantelzorgen (langer) kunnen blijven volhouden. Het Mantelzorg Café wordt op maandag 21 maart van 14 tot 16 uur gehouden in Bibliotheek Het Kruispunt, Middenbaan 111

Aanmelding gratis: via mail mantelzorg@kijkopwelzijn.nl of telefonisch op 0180 691 800.