Schoonmaak langs de Oude Maas

BARENDRECHT - Vereniging De Carnisse Grienden en de Tafelronde 154 Rhoon houden op zaterdag 19 maart met medewerking van de Scoutinggroep Albrandswaard en de Scoutinggroep Fridtjof Nansen Barendrecht de jaarlijkse grote schoonmaak van grienden en oevers langs de Oude Maas.
Vrijwilligers zijn hierbij zeer welkom en ook kinderen vanaf de hogere groepen basisschool kunnen op beide locaties meedoen, mits onder begeleiding van een volwassene. Op beide locaties wordt om 9.30 uur verzameld en het werk loopt van 10 tot uiterlijk 13 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Het gaat om het gebied dat loopt van vanaf de Gaatkensbult bij de Koedoodse haven in Barendrecht, tot aan de kleine jachthaven van Poortugaal, met uitzondering van Klein Profijt. De jaarlijkse schoonmaak vindt plaats bij laag getijde. Het doel is het verzamelen en afvoeren van aangespoeld afval en van achtergelaten rommel.

Carnisse Grienden 

Vereniging De Carnisse Grienden www.carnissegrienden.nl  start op het terrein naast de Koedoodse haven te Barendrecht, ter hoogte van het gemaal Breeman. Aannemingsbedrijf Kraaijeveld heeft hiervoor zijn loods op het terrein beschikbaar gesteld. Daar wordt ook alle afval verzameld. Na afloop, om 13 uur, staat de erwtensoep voor alle werkers klaar. 

Rhoonse Grienden

De Tafelronde 154 Rhoon start bij de Kopstoof bij de ingang van de Rhoonse jachthaven, op de Havendam 21a. Hier wordt ook het afval verzameld. Na een korte instructie vertrekt men samen voor het schoonmaakwerk tot ongeveer 13 uur, waarna voor de inwendige mens wordt gezorgd.
Zie https://fb.me/e/4ZhA2XFdv .

Iedereen is welkom om te helpen met de schoonmaak. Draag kleding die vuil en nat mag worden en stevig schoeisel, liefst laarzen. Staatsbosbeheer en de BAR organisatie stellen werkmateriaal beschikbaar en zorgen voor de afvoer van al het zwerfafval. Deelname is op eigen risico.