Pizza hulp

“Met een briefje van 10 euro in mijn jaszak liep ik vrijdag vrolijk naar een pizza zaak. Aanbieding: voor vier uur een pizza voor drie euro. Ik mocht zelfs nog kiezen. Dan graag een Hawaï.
Maar wat lees is? Alleen pinnen. Het feest kon dus niet doorgaan, want mijn pinpas was thuis. Maar een aardige jongeman zag mijn teleurstelling en vroeg ‘Wat is het probleem, mevrouw?’ Aardig, nietwaar?
Ik zei dat ik alleen maar 10 euro bij me had en daar kon ik niet mee betalen. ‘en wat kost die pizza dan?’, vroeg hij. De dame die mij hielp zei: ‘Drie euro’. ‘Oh, nou geen probleem hoor. Ik betaal voor U’, zei hij.
Hoe ik ook tegenstribbelde, hij had al betaald en zei ‘Wie goed doet, goed ontmoet. En eet smakelijk straks’.

Aardige jongeman, wat een lief gebaar in deze tijd van angst en onzekerheid. Twee keer heb ik van de pizza gegeten en genoten. Bijna bij iedere hap dacht ik aan je lieve hulp.
Het ga je goed. Ontvang nogmaals mijn dank en lieve groetjes.”

Mevrouw Huizinga,
Barendrecht


Graaf van Portland 

"De ontwikkelingen bij de geplande horecagelegenheid Graaf van Portland gaan nu snel. Onze gemeente Barendrecht is tegen een grootschalige ontwikkeling van de Graaf van Portland in het stiltegebied. Echter, op dit moment is de voortgang van Graaf van Portland al min of meer besloten door de gemeente Albrandswaard en benoemd als kleinschalige horeca. En hier zit het probleem, Graaf van Portland wordt beslist niet kleinschalig!
Met een totaal oppervlak van 675 m2 excl. terras valt het onder een stedelijke ontwikkeling (> 500 m2) dat houdt in dat hier grotere en drukkere activiteiten mogelijk worden. En dat in een stiltegebied!
Het moge duidelijk zijn dat dit voor Barendrecht aan de Koedood overlast gaat geven. Deze weg is niet berekend op extra verkeersdruk en dit kan leiden tot verkeersgevaarlijke situaties. Het zou nog kunnen helpen om van de Koedood een fietsvriendelijke 30 kilometer weg te maken, met een parkeerverbod op de weg.
Wilt u zelf kennis nemen, zie het concept bestemmingsplan, www.buijtenland-van-rhoon.nl/bestemmingsplan , waarin bovenstaande informatie is gevonden. Dit is nog ter inspraak en inzage tot 14 april, dan wordt alles definitief en zit Barendrecht met een grootschalige horeca inclusief een feestzaal.
De natuur met het stiltegebied zit niet te wachten op een horecagelegenheid.

Er is nog drie weken de tijd om een zienswijze in te dienen."

Henk Brinks,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.


Taizé viering Dorpskerk

BARENDRECHT – In de Dorpskerk wordt zondag 27 maart weer een Taizé-viering gehouden.
Zoals elke 4e zondag van de maand, zal dit een viering zijn met gebed, stiltemomenten, lezingen en muziek. Elk Taizé-lied wordt een aantal keren achter elkaar gezongen, begeleid door piano, hobo of door solozang.
Om 18.45 uur wordt gestart met het oefenen van de liederen en om 19.00 uur start de viering.