Goede sfeer in sporthal De Bongerd.
Goede sfeer in sporthal De Bongerd. Foto:

Makkelijk avondje voor Vitesse

BARENDRECHT - Afgelopen zaterdag stond voor Vitesse de returnwedstrijd tegen Dijkvogels op het programma. In Maasdijk moest Vitesse eerder dit seizoen nog vol aan de bak om het verschil te maken. Dijkvogels speelde fel en zocht de grenzen op met als triest dieptepunt de blessure van Sebastiaan Berkman die door een grove charge van zijn tegenstander de strijd noodgedwongen voortijdig moest staken.
Maar op deze zaterdagavond in sporthal De Bongerd leek niets op die hete avond in Maasdijk en werd het uiteindelijk een hele simpele, zakelijke en toch ook mooie overwinning voor de Barendrechters. Dijkvogels was geen schim van de ploeg uit de heenwedstrijd en liet zich zeer gewillig naar de slachtbank leiden.
Na 3-0 werd het zowaar 4-3, maar dat lag meer aan een lauwe fase van de thuisploeg dan aan echt goede tegenstand. Vitesse liet zich even in slaap sukkelen, maar gelukkig was daar dan op het juiste moment Anne Luijendijk die een heerlijke avond beleefde. Van afstand, met doorloopballen of vanaf de stip; Anne scoorde feilloos, waarbij vooral de 9-3 van pure schoonheid was. Met ogen in haar achterhoofd voelde zij waar de korf was, maakte een pirouette die bij het Nationaal Ballet niet had misstaan en scoorde technisch erg knap van halve afstand. De ploegen gingen rusten bij de stand 15 - 5.

Het tweede bedrijf werd natuurlijk een formaliteit, waarbij de talrijke fans het van momenten moesten hebben. Bij 29-9 sloot het boek en mag Vitesse een weekje op adem komen voor de kraker tegen Weidevogels.