De 3D-geprinte accordeons van Casper Burkhardt: een wereldprimeur. (foto Marieke de Vries)
De 3D-geprinte accordeons van Casper Burkhardt: een wereldprimeur. (foto Marieke de Vries) Foto:

Wereldprimeur in Barendrecht: accordeons uit de 3D printer

BARENDRECHT - In de aanloop naar de landelijke Kindermuziekweek van 1 tot 10 april, oefenen de kinderen op twee Barendrechtse scholen samen met de muziekdocenten van Cultuurlocaal op verschillende instrumenten. De kinderen uit groep 8 van basisschool de Driehoek spelen de komende weken op een wel heel bijzonder instrument: een accordeon uit de 3D printer.
OBS De Driehoek is een van de twee basisscholen die een Meer Muziek in de Klas project zijn gestart. In de aanloop naar de Kindermuziekweek gaan de leerlingen aan de slag het voor deze week gemaakte lied 'Ik en Jij' en een ander vrolijk lied. Daarbij gebruiken ze muziekinstrumenten van CultuurLocaal. Een opvallend instrument is daarbij de accordeon.
Speciaal voor het basisonderwijs is door accordeonbouwer Casper Burkhardt een accordeon ontwikkeld die geprint wordt met een 3D printer. Zelfs het mechaniek dat binnen in het instrument zit komt uit de printer. Het formaat is niet groot en ze zijn geprint in allerlei kleuren. De kinderen van De Driehoek zijn dol op het schattige instrument. Een unieke ervaring voor deze kinderen die als eerste in de wereld op een 3D-geprinte accordeon hebben gespeeld.
De accordeons zullen, samen met veel andere instrumtenten, voor het publiek te zien en te horen zijn een concert van het GrootMeespeelOrkest. Dit vindt plaats in De Baerne op zaterdag 9 april. De aanvang is om 15 uur.
www.cultuurlocaal.nl