Dirk Vermaat (EVB) praat met alle partijen

BARENDRECHT- Dirk Vermaat (EVB) gaat met alle partijen in de gemeenteraad praten over de vorming van een nieuwe coalitie. 

Dat werd bekend aan het slot van het ‘duidingsdebat’, op vrijdag 18 maart in het gemeentehuis. Daar namen alle lijsttrekkers van de verkozen partijen aan deel.
Vermaat is de nestor van de raad. Hij was eerder wethouder voor de PvdA en later voor EVB.

Lennart van der Linden, lijsttrekker van winnaar EVB, had voor de vergadering een brief gestuurd aan de andere lijsttrekkers. Hier in vroeg hij hen om aan te geven of ze bereid zijn om het verkiezingsprogramma van EVB, aangevuld met hun eigen inbreng, uit te voeren. Ook vroeg hij wie er bereid is om deel te nemen aan het nieuwe college. EVB zou alleen kunnen besturen, maar geeft er de voorkeur aan om eerst de samenwerking met anderen te zoeken.

Lennart van der Linden blikte kort terug op de campagne en de verkiezingsuitslag. "Sinds de invoering van het algemeen kiesrecht is het nooit eerder een partij gelukt om meer dan de helft van de kiezers achter zich te krijgen.” Hij merkte op straat veel enthousiasme voor de werkwijze van zijn partij. Ook wees hij erop dat EVB in alle woonwijken meer dan 50 procent van de stemmen heeft behaald.
“Met veel macht komt ook veel verantwoordelijkheid”, vervolgde hij. “Wij zijn niet uit op een omkering van vier jaar geleden. Wij willen wel praten met alle partijen.”

Lees verder op pagina 11.