Winnie Hofland: 'Wij stoppen zeker niet'.
Winnie Hofland: 'Wij stoppen zeker niet'. Foto:

Wij Barendrecht wil doorgaan

BARENDRECHT – Door de uitslag van de verkiezingen moet Winnie Hofland haar zetel in de gemeenteraad opgeven. Vier jaar geleden kwam ze als lid van de PvdA in de raad. Ze vertrok bij die partij en nam aan de verkiezingen deel met de nieuwe partij Wij Barendrecht.

“Een nieuwe lokale partij, met een eigen frisse blik”, zo omschrijft ze Wij Barendrecht. De 541 stemmen die de nieuwe partij kreeg, waren niet voldoende voor een zetel. De kiesdeler was dit jaar 741, dus daar bleef de partij ruim onder.
‘Ik kan het nog niet helemaal plaatsen, want het geluid dat wij op straat hebben gehoord is toch echt anders geweest”, reageerde Hofland op de avond van de verkiezingen na het bekend worden van de uitslag.
Is dit het einde voor Wij Barendrecht? “Zeker niet”, zegt Hofland beslist. “We zijn net begonnen en we geven niet zomaar op. Dat heb ik in het verleden niet gedaan en dat ga ik ook nu niet doen. Wij gaan zeker door op een andere manier.”

Winnie Hofland is dankbaar voor de vijfhonderd stemmers. ‘We hebben met een heel klein campagnebudget alles zelf gedaan. Maar dit is nog maar het begin van Wij Barendrecht. Wij stoppen zeker niet.”

Reclame
Ze heeft te weinig tijd en geld gehad om de partij bij het grote publiek bekend te maken, denkt Hofland.

“Het gaat natuurlijk ook om reclame maken. Mensen moeten de naam wel kennen. En in je eigen tijd heb je maar, naast een baan en het raadswerk, een beperkt aantal uren waarop je mensen kan aanspreken.”