Paasontbijt aan huis voor het goede doel

"Na de vele positieve reacties die Barundrecht-team315 vorig jaar heeft mogen ontvangen en enthousiast vanwege de mooie opbrengst herhalen wij ook dit jaar deze actie, zo zegt voorzitter Roland van Vugt.
Ondanks dat velen zich zorgen maken over de oorlog en de slachtoffers in Oekraine, mogen ook de mensen, die iedere dag hun strijd leveren tegen de vreselijke ziekte kanker, niet vergeten worden.
Daarom zetten landelijk vele Roparunteams zich jaarlijks in door verschillende acties te organiseren om zo geld in te zamelen voor de palliatieve zorg.

Stichting Roparun kent dit geld toe aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun:
‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”
Een Paasontbijt is daarom niet alleen leuk voor het eigen gezin maar ook leuk om aan iemand cadeau te geven en deze op een bijzondere wijze te verrassen.
Daarnaast steunt u ook nog het goede doel!

De leden van Barundrecht-team315 zullen op 2de Paasdag tussen 8 en 11 uur de door u bestelde ontbijtjes aan huis bezorgen. Bestellen kunt u tot uiterlijk 10 april 2022 op
www.barundrecht-team315.nl/paasontbijt "

Barundrecht-team315,
Barendrecht


Steun voor opvang vluchtelingen

“Op zaterdag 2 april 16 uur wordt in Carnisse Haven, Noordersingel 30 in Barendrecht een benefietconcert georganiseerd voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Barendrecht.

Er zijn al meer dan 25 gezinnen die zich hebben aangemeld om in hun woning vluchtelingen op te nemen en er komen nog elke dag adressen bij.
Als deze vluchtelingen komen is er veel organisatie nodig om hen te begeleiden en mogelijkheden te creëren om in Barendrecht met hun gezin en ook met elkaar rust te vinden.

De wijkgemeente Carnisse Haven is in gesprek met de Stichting Opvang Vluchtelingen om hiervoor de faciliteiten te bieden.
Voor deze opvang zijn ook financiële middelen nodig voor activiteiten die niet door de overheid worden ondersteund.
Met het benefietconcert hopen we hierin te kunnen bijdragen. Het concert wordt o.a. uitgevoerd door enkele Oekraïense musici die al langer in Nederland verblijven. We streamen het concert dan ook door zodat hun familie en vrienden in Oekraïne dit als steun en bemoediging kunnen volgen.

Hierbij ons verzoek om dit initiatief als sponsor te ondersteunen. We ontvangen uw toezegging graag via ronaldbu@xs4all.nl.
Uw bijdrage kunt u overmaken op NL53 RABO 0330 1419 96 t.n.v. Stichting Steun Opvang Vluchtelingen o.v.v. Benefiet Oekraïne.”

Freek Plugge,
Cultuur Carnisse Haven,
Barendrecht


Diaconaal Fonds

BARENDRECHT - De Stichting Diaconaal Fonds voor Bijzondere Noden Barendrecht (‘Fonds') is een initiatief van de gezamenlijke kerken in Barendrecht.
Het Fonds wil alle Barendrechtse gezinnen en alleenstaanden met een laag besteedbaar inkomen helpen, als zij plotseling worden geconfronteerd met een materieel of financieel probleem en de voorliggende voorzieningen niet toereikend zijn. Het Fonds wil daarbij snel handelen.

diaconaalfondsbarendrecht.nl