Luijendijk niet in de raad

BARENDRECHT - Wethouder Peter Luijendijk (tweede op de CDA-lijst) neemt geen zitting in de nieuwe gemeenteraad. In zijn plaats neemt Petra de Kam-Benard de zetel naast lijsttrekker Johan Lengkeek in. “Na jaren raadswerk en het wethouderschap is het een logisch moment om mijn zetel in de gemeenteraad over te dragen aan een nieuwe enthousiaste CDA’er ", aldus Luijendijk. 

Dit jaar geen Truckrun

BARENDRECHT – De tiende Truckrun Barendrecht gaat deze zomer niet door. Dit heeft de Stichting Truckrun Barendrecht meegedeeld.
“Er zijn veranderende omstandigheden rond de locatie van de Truckrun, waardoor we genoodzaakt zijn deze beslissing voor dit jaar te moeten nemen. Maar niet getreurd, we werken met man en macht door, om er volgend jaar weer als vanouds een mooi feest van te maken”, verzekert de stichting.

Sporthal klaar voor
vluchtelingen

BARENDRECHT - Sporthal Waterpoort is ingericht voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.
In de sporthal zijn bedden en voorzieningen geplaatst. Wanneer de Veiligheidsregio een beroep doet op de gemeente Barendrecht voor noodopvang, dan kunnen in de sporthal honderd Oekraïense vluchtelingen worden opvangen.
Burgemeester Govert Veldhuijzen: "Ik ben tevreden dat Barendrecht nu klaar is voor de noodopvang. In de Barendrechtse samenleving hoor en zie ik dat de oorlog in Oekraïne de bewoners van Barendrecht aan het hart gaat. Het is geweldig om te zien dat er spontaan acties ontstaan om hulp te bieden.”