Avond over opvang Oekraïners goed bezocht

BARENDRECHT - De bijeenkomst over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in de Bethelkerk, op donderdag 17 maart, werd door 135 mensen bezocht.
In deze door de gemeente in samenwerking met Ans van der Wel en Kees Silvis georganiseerde bijeenkomst vertelde burgemeester Govert Veldhuijzen over de taak van de Veiligheidsregio Rotterdam en die van de gemeente Barendrecht en dat sporthal Waterpoort in gereedheid werd gebracht om als noodopvang te dienen.
De burgemeester ging ook in op de woningsituatie en de uitdaging om op korte termijn woningen beschikbaar te krijgen voor deze vluchtelingen, de achterstand van de opvang Statushouders (70) in te lopen en de wachtlijst van lokale woningzoekenden te verminderen.
Ans van der Wel en Kees Silvis vertelden over het resultaat van de inventarisatie voor de opvang bij particulieren. Zij meldden dat verwacht mag worden dat zeker 50 vluchtelingen voor 3 maanden kunnen logeren op particuliere adressen in Barendrecht. De aanwezigen werd gevraagd als zij zich nog niet hadden opgegeven dit via de gemeentelijke website te doen.
“De avond werd als bemoedigend ervaren voor het vervullen van de taakstelling rond de opvang”, aldus Kees Silvis.


Terre des Hommes steunt giro 555

BARENDRECHT - De vrijwilligers van de winkel van Terre des Hommes Barendrecht strijden al jaren tegen kinderuitbuiting. Met de verkoop van goede tweedehands kleding, accesoires en speelgoed halen zij geld op voor de projecten van Terre des Hommes om kinderuitbuiting te stoppen. Terre des Hommes Nederland is ook een van de hulporganisaties die via giro 555 geld inzamelen voor de mensen uit Ukraine.
Coordinator Saskia Todorovska: "Klanten geven bij het afrekenen van hun aankoop, regelmatig iets extra om ons te ondersteunen. Dit geld gaat in de collectebus die op onze toonbank staat. Wij zullen dit geld direct overmaken naar giro 555.”