Miranda en Tess in de recreatieruimte van de noodopvang.
Miranda en Tess in de recreatieruimte van de noodopvang. Foto:

Welkomstcadeau voor vluchtelingen

BARENDRECHT – In de recreatieruimte van de noodopvang aan de Zuider Carnisseweg hebben Miranda Otto en haar dochter Tess dinsdagmiddag welkomstcadeaus uitgedeeld aan de bewoners.

“Toen ik hoorde dat deze opvang hier zou komen, wilde ik de bewoners welkom heten”, vertelt Miranda. Ze deelde haar gedachte op Facebook. Dat leverde een hoop reacties op van familie, kerken en bedrijven. Daarnaast benaderde ze bedrijven.

Miranda kon tassen samenstellen met onder meer een tandenborstel, handdoek, stroopwafels en speelkaarten. De meeste tassen zijn zwart en geschikt voor iedereen. Een beperkt aantal is gekleurd en speciaal bedoeld voor vrouwen. Bovendien kocht ze knutselspullen en stoepkrijt voor de kinderen.

Haar zoon vond dat er nog iets bij moest. “Alle kinderen moeten een knuffel hebben. Dan voelen ze zich fijn”, zei hij. Ook daarvoor werd gezorgd. Een stapeltje Bijbels in het Farsi kwam ook nog beschikbaar. “Als je iets doet vanuit gebed, dan gaan er deuren open”, heeft Miranda Otto ervaren.
Samen met medewerkers van Kijk op Welzijn hebben Miranda en Tess de cadeaus uitgedeeld. De bewoners waren er erg blij mee. “Dankuwel”, wisten verschillende mensen te zeggen. De Bijbels vonden weinig aftrek, omdat maar een enkeling Farsi als moedertaal bleek te hebben. Toch werd al direct gevraagd waar er in Barendrecht een kerk is.

Op de foto staan Miranda en Tess samen met Esther Naaijen (Kijk op Welzijn), Cisca de Paauw (Kijk op Welzijn) en Bastiaan Munne (begeleiding), die het uitdelen van de tassen hebben begeleid.