De studenten van evenementenbureau Hand in Hand.
De studenten van evenementenbureau Hand in Hand. Foto:

Fietsomleiding IJsselmondse Knoop

BARENDRECHT - Vanaf maandag 4 april wordt de oversteek voor fietsers over de Verbindingsweg in Ridderkerk afgesloten, voor fietsers geldt een korte omleiding. Vanaf medio mei wordt de omleiding uitgebreid vanwege het afsluiten van het fietspad over de Verenambachtseweg.

De fietsomleiding wordt aangekondigd met omleidingsborden langs de weg en via de nieuwsbrief, twitter (@GRNReijerwaard) en www.nieuwreijerwaard.eu. Deze fietsroute wordt veelal gebruikt door scholieren en medewerkers van bedrijven op Nieuw Reijerwaard, daarom worden ook betrokken scholen en bedrijven direct over de fietsomleiding geïnformeerd.


Studenten steunen daklozen met 30 seconds toernooi

REGIO - Vijf tweedejaars communicatie studenten aan Hogeschool Rotterdam organiseren een toernooi voor een goed doel. De studenten, waaronder Lindsey Zimmerman uit Barendrecht en Sophie Mijnlieff uit Poortugaal, hebben samen evenementenbureau Hand in Hand opgericht.

De studenten organiseren eind maart een evenement voor de stichting Everyday People. ”Everyday People is een Rotterdamse stichting die zich hard maakt voor mensen zoals jij en ik, maar die net een extra steuntje in de rug nodig hebben. Denk hierbij aan eenzame ouderen, kinderen met een moeilijke thuissituatie, maar ook de daklozen”, vertellen Lindsey en Sophie.

“Met dit evenement halen we geld op voor de daklozen koningslunch die stichting Everyday People zal gaan organiseren op 28 april. Met deze lunch geeft de stichting daklozen een driegangen lunchmenu met ontzettend veel vitaminen, proteïnen en mineralen. De lunch is een complete lunch ervaring: met entertainment en het naderhand ontvangen van een goed gevulde goodiebag, krijgen de Rotterdamse daklozen de kans om zich weer even 'mens' te voelen.”

Om geld op te halen voor dit doel, organiseren de studeten een 30 seconds toernooi. "30 seconds is een gezelschapsspel waarbij de teams in 30 seconden zo veel mogelijk stapjes naar de finish line moeten nemen”, leggen Lindsey en Sophie uit. "Deze stapjes maken zij door woorden op een kaartje te omschrijven zonder het woord zelf te noemen. Bij Nederland mag je bijvoorbeeld niet zeggen 'het is een land', maar wel 'staat bekend om haar tulpen, molens en klompen'. De overige teamleden moeten zo veel mogelijk woorden goed raden. Het uitgangspunt van het toernooi is dat teams van 4 personen het tegen elkaar opnemen. alle deelnemers krijgen van te voren een speluitleg toegestuurd.”
De deelnemers kunnen een aantal prijzen winnen. De hoofdprijs is een escape room ervaring voor het gehele team bij Breakout Rotterdam, inclusief vier escape room the game bordspellen van Identity Games om thuis alvast de 'feeling' met het bloedstollende spel te krijgen.

Het toernooi wordt gehouden op donderdag 31 maart van 19.30 tot 23 uur in de Boules Bites Bar aan de Puck van Heelstraat, naast het Cor Kieboomplein, in Rotterdam. Er is parkeergelegenheid bij de Kuip en een tramhalte op nog geen 100 meter afstand.
Tickets kunnen worden gekocht via handinhandevents.mystrikingly.com