Loek Dijkstra is 50 jaar bij Tennisvereniging Heer Jan.
Loek Dijkstra is 50 jaar bij Tennisvereniging Heer Jan. Foto:

Nieuwe leden welkom bij schaakvereniging

BARENDRECHT - Elke maandagavond wordt er in ’t Trefpunt geschaakt. De jeugd speelt van 18.45 tot 20 uur en krijgt schaakles volgens het Stappenplan, een door de Schaakbond aanbevolen methode en spelen daarnaast een interne competitie.
Vanaf 20 uur spelen de senioren de interne competitie. Daarnaast wordt er ook een snelschaak- en een bekercompetitie gespeeld. “Voor de externe competitie, de competitie waarbij we tegen andere regionale verengingen spelen, vormen wij combinatieteams met schaakvereniging IJsselmonde. Wij spelen dan met 4 achttallen waarbij we in elke regionale klasse zijn vertegenwoordigd”, legt een lid van het bestuur uit.
Bij schaakvereniging Barendrecht is er ruimte voor nieuwe jeugd- en seniorleden, van beginners tot en met schaakgrootmeesters. Tot aan het eind van dit schaakseizoen (juni 2022) mogen nieuwe leden kosteloos meedoen, zonder verdere verplichting.
Neem voor verdere informatie contact op met de voorzitter Tjerk-Peter de Bruijn, tp.de.bruijn@gmail.com of 06-10981515.
www.schaakvereniging-barendrecht.nl

Loek Dijkstra 50 jaar 
bij TV Heer Jan

HEERJANSDAM - Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Loek Dijkstra zich heeft aangemeld bij Tennisvereniging Heer Jan. Uiteraard heeft de vereniging Loek in het zonnetje gezet, want hij heeft zich altijd meer dan verdienstelijk gemaakt bij Heer Jan en is daar ook tot Lid van Verdiensten voor benoemd. Nog altijd staat ie zijn mannetje op de tennisbaan en ook voor allerlei werkzaamheden op het park is hij niet te beroerd. Hij heeft het voornemen om nog jaren hier mee door te gaan.

Dynamic tennis 
in Sportcafé

BARENDRECHT – Fer Polder is vandaag, donderdag 24 maart, van 19 tot 20 uur te gast in het programma Sportcafé op Exxact Barendrecht.
Dynamic tennis is een voor het grote publiek onbekende sport. Vandaar dat Jos Vis hem heeft uitgenodigd om alles te komen vertellen over deze opkomende sport.
Verder ook een Sportoverzicht. De competities zijn inmiddels weer verder gegaan. Tijd weer voor een overzicht.
De techniek is in handen van Hans van Hengel.

TVB houdt open dag 

BARENDRECHT – Tennisvereniging Barendrecht (TVB) heeft op 26 maart een open dag. Belangstellenden zijn die dag van 10 tot 11.30 uur welkom op het tennispark aan de Graaf Adolfstraat 4.
www.tvbarendrecht.nl

Maak kennis met 
Barrhopoort

BARENDRECHT - Mensen die begonnen zijn met fietsen, kunnen zaterdag 26 maart gratis meefietsen bij Toerclub Barrhopoort. Bij Toerclub Barrhopoort wordt, bij voldoende deelnemers, in verschillende groepen gereden met een maximale groepsgrootte van 14 personen.
De clubritten zijn op woensdag-, zaterdag- en zondagochtend.
Wie een keer wil meerijden, kan op zaterdag 26 maart (of 2 of 9 april) naar ons clubhuis komen en meerijden met de speciale kennismakingsrit van 50 of 75 km. Start om 9.30 uur op sportpark De Doorbraak aan de Zuider Carnisseweg 103. Aanmelden via www.fietssport.nl/clubs/108037 Deelnemer en fiets zijn dan voor 6 weken verzekerd.

Kledingverkoop voor 
stichting Wens & Go

REGIO - Vier studentes van de Hogeschool Rotterdam zijn al weken bezig met de voorbereiding van een closetsale/kledingverkoop op zaterdagmiddag 26 maart.
De deuren mogen weer open, evenementen vinden weer plaats, dus het is tijd om een nieuwe garderobe in te slaan. Alle opbrengst gaat naar Stichting Wens&Go. Zij vervullen wensen voor mensen met een laag inkomen in regio Barendrecht, Rotterdam Charlois en Albrandswaard.
Het evenement vindt plaats op de hipste locatie van Rotterdam, namelijk Mooie Boules. Een dj draait leuke plaatjes. Men kan gratis jeu de boulen, pingpongen, tafelvoetballen en zijn er tegen betaling hapjes en drankjes.
De kledingstukken die overblijven worden gedoneerd aan het goede doel. Entree is gratis.
Zaterdag 26 maart tussen 12 en 17 uur bij Mooie Boules Rotterdam aan de Vijverhofstraat 45 in Rotterdam. Pinnen is mogelijk.
Meer info via social media Stichting Wens & Go of via info@wensengo.nl 

Speelochtenden voor 
peuters en kleuters

BARENDRECHT - De bibliotheek en IKC Cadans houden speelochtenden voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar. De eerstvolgende is op 31 maart van 10 tot 11.30 uur in Bibliotheek Carnisselande, Middeldijkerplein 248.
Tijdens deze ochtenden maken kinderen en ouders kennis met de leswijze van nieuwkomer IKC Cadans. Deze ochtenden worden voorlopig maandelijks georganiseerd onder de naam Cadans Kindercampus. Iedere keer staat er een ander thema centraal. Het thema van de Kindercampus op 31 maart is lente. Kinderen kunnen hun eigen bloem planten, geschminkt worden en er is een kinderparcours ontwikkeld speciaal voor peuters en kleuters.?
Aanmelden kan door een mail te sturen aan info@cadans.nl.
ikccadans.nl 

Speuren naar dierensporen

BARENDRECHT - Samen met twee Natuurgidsen op zoek gaan naar diersporen in de Carnisse Grienden. Dat kan op 27 maart, tijdens een excursie georganiseerd door IVN Natuureducatie samen met Natuurvereniging eiland IJsselmonde. Leuk voor volwassenen en kinderen. Trek laarzen of stevige hoge schoenen aan; het kan modderig zijn op de paden (en ernaast). Zoekkaarten voor diersporen zijn beschikbaar.
Deelname is gratis. Aanmelding vooraf (ivnrotterdam@gmail.com) is prettig, maar is niet verplicht. Vertrektijd en locatie zijn te vinden op de websites van IVN Natuureducatie en Natuurvereniging IJsselmonde.