Opvang vluchtelingen uit Oekraïne

BARENDRECHT - Tien gezinnen in Barendrecht vangen momenteel vluchtelingen op uit Oekraïne. De opvang is ontstaan via werkrelaties, vrienden en familie contacten. VluchtelingenWerk heeft contact met alle gezinnen.
Zaterdag is er een bijeenkomst voor de gastgezinnen en de opgevangen Oekraïners. "Er blijkt behoefte aan ontmoetingsruimte om als lotgenoten elkaar te ontmoeten. De middag wordt gebruikt om te bespreken op welke wijze hierin kan worden voorzien. De kerken hebben al toegezegd ruimten beschikbaar te willen stellen", vertelt Kees Silvis.
Carnisse Haven wil de ontmoetingsruimte in de kerk beschikbaar stellen, zodat de vluchtelingen elkaar daar kunnen ontmoeten. Dat moet ook de gastgezinnen ontlasten.
Zaterdagmiddag is er een concert in Carnisse Haven. Daarvan is de opbrengst bestemd voor de begeleiding van de Oekraïners in Barendrecht.
Zie pagina 23. 

Fietsen voor vluchtelingen uit Oekraïne

BARENDRECHT – Bij Het Zijspoor kan men fietsen die niet meer worden gebruikt inleveren. Ze worden dan beschikbaar gesteld aan vluchtelingen uit Oekraïne.
Bel voor een afspraak met 06-38755191.

Hulpdiensten huren EVB-winkel

BARENDRECHT - Er is een nieuwe tijdelijke huurder voor het winkelpand aan de Middenbaan dat door Echt voor Barendrecht is gebruikt. Vanaf 1 april wordt het winkelpand voor drie weken gehuurd door politie, brandweer en de ambulancedienst. Mensen kunnen hier tijdens het winkelen terecht met vragen.