Simon Kelder en de dames van de griffie.
Simon Kelder en de dames van de griffie. Foto:

Kelder: 'Ik heb nog nooit met 20 – 9 verloren'

Vervolg van de voorpagina

Tot zijn eigen verbazing werd hij gekozen in de gemeenteraad. Eigenlijk vreemd, zei Kelder. Want in zijn jeugd ging hij op 1 mei altijd naar een viering van de PvdA in Ahoy.
Simon Kelder was jarenlang een gewaardeerd voorzitter van raadscommissies. Als dank voor de ondersteuning die hij daarbij kreeg, had hij een cadeautje voor de ambtenaren van de griffie.

Voor Simon Kelder zelf was er geen onderscheiding. Hij heeft al Koninklijke en gemeentelijke versierselen. In plaats daarvan kreeg hij uit handen van de burgemeester een kunstwerkje.
Toen Simon Kelder vorig jaar werd gevraagd of hij zich weer kandidaat wilde stellen voor de gemeenteraad, besloot hij dit niet te doen. “Dat viel toch niet mee”, herinnert hij zich.
“Het doet me wel pijn om op deze manier weg te gaan.” Kelder heeft in de sport vaak verloren. “Maar ik heb nog nooit met 20 – 9 verloren. Dat is een stevige nederlaag.”

Wethouders

Twee vertrekkende wethouders kregen een waarderingsspeld van de gemeente Barendrecht. Wethouder Reshma Roopram (PvdA) werd in 2010 raadslid. De afgelopen vier jaar was ze wethouder.
Peter Luijendijk (CDA) kwam in 2006 in de gemeenteraad en werd in 2016 wethouder.