Nachtelijke inbraak aan Noldijk

BARENDRECHT – In een leegstaand bedrijfspand aan de Noldijk zijn dinsdag 29 maart twee inbrekers aangehouden.
’s Nachts kreeg de politie een melding dat er een scooter voor de deur van het pand zou staan. “Collega’s zijn met meerdere eenheden ter plaatse gegaan om het in de omgeving van het pand goed af te zetten”, meldt een medewerker van de politie. Er bleek een roldeur open te staan, die normaal dicht is. Ook kwamen er geluiden uit het pand.
“Na een onderzoek in het pand, troffen de collega’s twee personen aan op het dak van het pand. Verder troffen ze op het dak een rugtas aan met inbrekerswerktuigen en een sporttas vol met lood.”
De twee mannen werden onder dreiging van een stroomstootwapen aangehouden. Tijdens de fouillering van één van de verdachten, werd 5,5 gram speed aangetroffen. Hier heeft de verdachte afstand van gedaan, waarna de speed vernietigd op het politiebureau.

Vragen over Achterom

BARENDRECHT - Sinds begin februari vindt er herbestrating plaats aan het Achterom, bij de Middenbaan. Hierdoor zijn de parkeerplaatsen verwijderd. Bezoekers van de Middenbaan en de markt moeten elders parkeren. Volgens gemeenteraadslid Cicilia Rijsdijk (EVB) zien winkeliers en marktkooplieden hun omzet dalen. Ze heeft vragen gesteld aan het college. Ze vraagt ondermeer waarom de markt niet wordt verplaatst naar de Schaatsbaan. Als de werkzaamheden tot juli duren, zouden er volgens haar vervangende parkeerplaatsen moeten komen.