(foto: Cees Bakker)
(foto: Cees Bakker) Foto:

Barendrechts kwartiertje levert punt op


BARENDRECHT – BVV Barendrecht heeft een punt overgehouden aan de uitbeurt bij ODIN'59. Het werd zaterdag in Heemskerk 2-2. Daar zag het een kwartier voor tijd nog niet naar uit, maar een 'Barendrechts kwartiertje' met treffers van invaller Bart Deprez en Niels Vorthoren voorkwamen een nederlaag.

Eerder dit seizoen had de ploeg van trainer Richard Elzinga de thuisploeg zoek gespeeld. Op De Bongerd swingde Barendrecht toen naar een ruime 5-0 zege.
Die vorm is bij BVV Barendrecht op dit moment ver te zoeken. De allesbehalve complete formatie moet iedere wedstrijd maar weer zien waar het schip strandt.Met opnieuw Jeroen van der Wal in de basis, kreeg Barendrecht na negen minuten de eerste kans, Marouane Bakour mikte over. Halverwege de eerste helft werd het 1-0. Balverlies op het middenveld werd afgestraft, Ahmed al Mahi tekende voor de openingstreffer. Na een half uur was Boban Lazic dicht bij de 1-1, de doelman redde. Dat deed hij ook bij een inzet van Anss Masrhalmi.

Tweede helft
Ook na de rust ging Barendrecht verder op zoek naar de gelijkmaker. Maar opnieuw viel de treffer aan de overkant. Maurice Blokzijl maakte er 2-0 van.
Met Bart Deprez en Peter de Lange als verse spitsen voor Boban en Van der Wal moesten de rood-witten nu echt aan de bak. En warempel, een kwartier voor tijd prikte Deprez een voorzet van Bakour binnen, 2-1. Zou het dan toch nog goed komen?
Ook Ugur Altintas en Kayo Renwarin vielen in. Altintas stond twee minuten voor tijd aan basis van de gelijkmaker. Zijn vrije trap werd door Niels Vorthoren ingekopt, 2-2. Zo voorkwam Barendrecht een blamerend verlies tegen het lager geplaatste ODIN'59.
Zaterdag speelt BVV Barendrecht thuis tegen FC Lisse, aanvang 14.30 uur.

Meiden
De meidenvoetbal-tak van BVV Barendrecht breidt uit. De club heeft al een aantal meidenteams in de leeftijdcategorie tussen 16 en 19 jaar en gaat dat komen seizoen uitbreiden met een nieuw op te starten team voor Meisjes Onder-15. In de komende maanden moet dit team al opgezet worden met voetbalmeiden die zich bij de BVV willen aansluiten.
Op dinsdag 12 april is een open trainingsbijeenkomst, die begint om 17.45 uur op veld 3 van sportpark De Bongerd (direct tegenover de ingang van de kleedkamers). Meiden met geboortejaar 2008, 2009 en 2010 komen in aanmerking voor dit nieuwe team.
Wie interesse heeft om mee te doen aan de trainingssessie, kan zich aanmelden bij technisch jeugdcoördinator Martijn Visser via 06-38055347 of e-mailadres
groepscoordinator-m@
bvvbarendrecht.nl.