Bowls spelen in Riederpoort

BARENDRECHT - Indoor Bowlsclub Barendrecht is een vereniging voor vitale ouderen die wekelijks met elkaar de bowlssport beoefenen.

Bowls is van oorsprong een Engelse sport die daar zeer populair is. Er wordt gespeeld op banen van 30 meter lang en 4 meter breed. De bowls hebben een doorsnee gewicht van anderhalve kilo. Zij zijn niet rond maar meer ovaal met gewicht aan twee kanten.
Net als bij jeu de boules wordt een Jack gegooid die zo dicht mogelijk benadert of geraakt moet worden.
Het vereist enige training. Beginners krijgen instructie van bekwame bowlers.

Wie belangstelling heeft kan eens komen kijken op woensdag van 13 tot 16 uur in Sporthal Riederpoort, Riederhagen 2.


Maak kennis met Barrhopoort

BARENDRECHT - Mensen die begonnen zijn met fietsen, kunnen zaterdag 2 april gratis meefietsen bij Toerclub Barrhopoort. Bij Toerclub Barrhopoort wordt, bij voldoende deelnemers, in verschillende groepen gereden met een maximale groepsgrootte van 14 personen.
De clubritten zijn op woensdag-, zaterdag- en zondagochtend. Kennismaken kan zaterdag 2 april (of 9 april) voor de speciale kennismakingsrit van 50 of 75 km. Start om 9.30 uur op sportpark De Doorbraak aan de Zuider Carnisseweg 103, Barendrecht.

Aanmelden via www.fietssport.nl/clubs/108037 


Wandelen op woensdagmorgen

BARENDRECHT - Op woensdag 6 april is er een wandeling onder leiding van ervaren wandelaars.

De start is om 9 uur vanaf de Waterpoort aan het Middeldijkerplein. De wandeling is door de mooiste plekken in de omgeving van Barendrecht. De te lopen afstand is ongeveer 10 tot 12 kilometer. Het tempo en de te lopen afstand wordt afgestemd op de mogelijkheden en wensen van de deelnemers. Onderweg wordt een pauze ingelast. De wandeling duurt tot ongeveer 12 uur.