Van Belzen informateur

BARENDRECHT – Oud-burgemeester Jan van Belzen (SGP) gaat in de Zeeuwse gemeente Reimerswaal aan het werk als informateur bij de vorming van een nieuwe coalitie. Reimerswaal werd bestuurd door een coalitie van SGP, Leefbaar Reimerswaal en PvdA. Deze heeft bij de verkiezingen winst geboekt.

PvdA heeft nieuw bestuur

BARENDRECHT – De PvdA heeft op woensdag 23 maart een nieuw afdelingsbestuur gekozen. Hierbij is Rob van Veen gekozen tot nieuwe voorzitter. Hij gaat het stokje overnemen van Cengiz Tutar. Secretaris Eddy Koen is herkozen om nog een bestuursperiode deze functie uit te oefenen. Tevens is Daphne Plaizier gekozen als nieuw algemeen bestuurslid met in haar portefeuille de taken van webmaster, communicatie en social media.
Algemeen bestuurslid Orlando Karam en penningmeester Maarten Huppertz hadden zich niet herkiesbaar gesteld.

Vogelexcursie Crezéepolder

REGIO - Op zondag 3 april organiseert de Natuurvereniging Eiland IJsselmonde een vogelexcursie in de Crezéepolder. De excursie wordt verzorgd door Suzan Örsçek. Verzamelen om 11 uur op de parkeerplaats aan de Oost-Molendijk in Ridderkerk, aan de zijde van de A15. De excursie duurt ongeveer twee uur. Om te kunnen deelnemen, is aanmelden vereist via www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/
vogelexcursie-in-de-crezeepolder/

In dit getijdengebied stroomt de rivier de Noord twee maal per dag binnen. Wanneer de slikplaten droogvallen komen uiteenlopende vogels er foerageren. Denk hierbij aan diverse steltlopers zoals grutto's en kluten. Hou rekening met het kiezen van schoeisel. De paden kunnen modderig zijn.