Podium Vis Extra live

BARENDRECHT - Vanavond is het de 5e donderdag van de maand, dus geen Sportcafé, maar Podium Vis Extra op Exxact Barendrecht. Live vanuit De Baerne presenteert Jos Vis tussen 19 en 21 uur Talent Concertant. Dit is een traditioneel concert van CultuurLocaal waarbij jonge, talentvolle en gevorderde leerlingen een podium krijgen.
De techniek is handen van Hans van Hengel, Luuk van Kwawegen en Ruben Gouman.

Wandelen door het
Waalbos

HEERJANSDAM - Dinsdagavond 5 april organiseert Stichting Natuurbeheer Waalbos een natuurwandeling door het Waalbos. Er wordt gewandeld tot het donker wordt en dat is ca. 20.30 uur.
Er zijn al weer diverse vogels te horen. Groenlingen, putters, winterkoninkjes en heggemussen zijn volop aan het zingen. De tjiftjaf is al een aantal weken terug en ook de kneutjes zijn weer terug. Verder zijn de kieviten volop aan het baltsen en ook de kleine plevier, de tureluur, de oeverloper en de schokekster zijn aanwezig. Daarnaast zijn diverse andere zangvogels te zien zoals putters, cetti’s zangers en rietgorzen. Ook zijn er verschillende ganzensoorten te zien in het Waalbos en met een beetje geluk ook roofvogels zoals buizerd maar ook bruine kiekendief. Deze jagen op muizen. Ook zijn er nog verschillende eenden soorten te zien als slobeend, kuifeend, wintertaling en dodaars.

De excursie start om 19 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, achter het parkeerterrein van Ross Lovell. Deelname is gratis maar een donatie welkom. Aanmelden is verplicht en kan via info@onswaalbos.nl.