Trio hART speelt ten bate van de vluchtelingen.
Trio hART speelt ten bate van de vluchtelingen. Foto:

Benefietconcert voor Oekraïne

BARENDRECHT – In Carnisse Haven wordt zaterdag 2 april een benefietconcert gehouden voor Oekraïne.

Aan het concert wordt meegewerkt door de Oekraïense celliste Katja Dirven, de Poolse fluitiste Inez Popko en de Russische pianiste/organiste Nadia Askarova. Zij hebben een programma samengesteld met werken van Ernest Bloch, het gebed uit het Joodse leven en bijvoorbeeld ‘Melodie’ van de Oekraïense componist Borys Lyatoshinsky. Zij zullen eindigen met het Oekraïens volkslied.
De musici vormen samen het trio hART. Ze zijn allen hoogopgeleid en werken mee aan muziekopleidingen in Nederland.
Het concert is spontaan georganiseerd, vertellen Jan van Dijk en Freek Plugge. Van Dijk kende de celliste uit zijn tijd bij de muziekschool in Dordrecht. Zij gaf daar les. Katja Dirven komt naar Carnisse Haven met haar trio. Ook het jonge talent Bas Grégoire werkt mee aan het concert. Een biografie van de musici is te vinden op deschakelbarendrecht.nl .
Kees Silvis is betrokken bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Barendrecht. Hij is blij dat de opvang door dit concert wordt gesteund. De steun gaat naar de Stichting Steun Opvang Vluchtelingen Barendrecht. Giften worden gebruikt voor de begeleiding van de vluchtelingen in Barendrecht. Kees Silvis zal hier tijdens de avond over vertellen.
Aanvang 16 uur. Toegang vrij, er is collecte voor de vluchtelingen. Voor dit doel kan geld worden gedoneerd in de collectezak, via een rekeningnummer of QR-code in het programmaboekje of via www.carnissehaven.nl .
Het concert is ook te volgen via een stream op Youtube: digicom carnissehaven .


Nieuw boek van John Brosens

BARENDRECHT - Op dinsdag 5 april presenteert John Brosens in Vlissingen zijn nieuwe roman ‘Hoe Alva zijn fles verloor’ – het ware verhaal over De Opstand in de Scheldestad in de eerste dagen van april 1572.
In de geschiedenisboeken gunt men Den Briel de eer de eerste stad te zijn die de koning van Spanje als vorst afwees. Maar John Brosens beschrijft in zijn boek dat de werkelijkheid toch echt anders was.
Onder leiding van vier kapiteins kwamen de inwoners van Vlissingen met succes in opstand tegen Spanje. “Het was voor mij een uitdaging die vier kapiteins tot leven te brengen, want zij zijn na 1572 onbekend gebleven. Volstrekt ten onrechte - geen straat of plein, zelfs geen steeg in Vlissingen draagt hun naam!”, aldus John Brosens.


Jeroen Windmeijer signeert

BARENDRECHT - Auteur Jeroen Windmeijer ('Nederlandse Dan Brown') signeert zaterdag 2 april zijn nieuwe historische thriller, De Stenen Goden, bij The Read Shop Barendrecht op de Middenbaan. De signeersessie duurt een uur en begint om 15 uur. ‘De Stenen Goden' speelt zich deels af op het mysterieuze Paaseiland en kost 21,99 euro.

Jeroen Windmeijer. (foto Taco van der Eb)