Een scene uit Tour d’Amour. (foto:
Een scene uit Tour d’Amour. (foto: Foto: MARJON VAN DER VEGT

Tour d'Amour

BARENDRECHT - In alle vrijheid een partner kunnen kiezen, dat was vroeger niet vanzelfsprekend. Zelfs nu is het voor roze ouderen niet altijd makkelijk zichzelf te zijn. Tour d'Amour, op 26 april in De Ontmoeting, laat bezoekers kennismaken met de belevingswereld van LHBT-ouderen.
Lenny Janssen, ouderenadviseur bij KijkopWelzijn: "In Tour d'Amour gaat het om verhalen van vroeger en nu, verteld door auteur Eveline van de Putte die wordt bijgestaan door roze oudere Magda Römgens. Eveline leest levensverhalen voor uit enkele van haar boeken over LHBT-, transgender- en roze ouderen. Daarbij brengt dragqueen Victoria False een ontroerende muzikale boodschap. Zorggroep de Toekomst heeft ervoor gezorgd dat dit verrassende programma naar Barendrecht komt, Reshma Roopram verricht de opening.”
In Tour d'Amour is er de gelegenheid vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Zo is beter te begrijpen hoe de ervaringen van toen bijdragen aan het zwijgen van nu. Diversiteit gaat immers ook over elkaar beter leren kennen en begrijpen. Met het programma wordt aandacht gevraagd seksuele - en genderdiversiteit, aan de hand van de levensverhalen van LHBT-ouderen en bijpassende liedjes.
Tour d'Amour is op dinsdag 26 april van 19.30 tot 21.30 uur (inloop van 19 uur) te zien in gebouw De Ontmoeting, Dorpsstraat 146. Entree: gratis. Aanmelding en informatie: ouderenwerk@kijkopwelzijn.nl of 0180 691 800