Muziekinstrumenten ontdekken in De Baerne

BARENDRECHT - Op zaterdag 2 april kunnen kinderen vanaf 6 jaar in De Baerne allerlei muziekinstrumenten uitproberen tijdens de CultuurLocaal Instrumenten Parade. Vanaf 11 uur zitten docenten van CultuurLoaal klaar om hun instrument te laten zien. Kinderen mogen de instrumenten ook zelf uitproberen.
Vanaf 11 uur kunnen kinderen in het gebouw aan de Buitenlandse Baan 1 een speurkaart krijgen. Deze kaart leidt ze door het gebouw. In verschillende lokalen kunnen ze instrumenten bekijken en beluisteren en ook zelf uitproberen. Als ze alle vragen hebben beantwoord en de opdrachten hebben gedaan, ligt er een leuke prijs voor ze klaar.
Aansluitend aan de Instrumenten Parade is er om 12 uur een nieuwe voorstelling van Tante T, bekend van De Speelfabriek. Deze keer kruipt zij in de huid van DirigenTessa en gaat ze met de kinderen op zoek naar instrumenten voor haar orkest. Voor deze voorstelling (leeftijd 6 tot 10 jaar) is vooraf reserveren gewenst.
De Baerne is geopend tot 13 uur. Alle activiteiten zijn gratis.
www.cultuurlocaal.nl 


Workshop blazen en slaan in het Trefpunt

BARENDRECHT - Op woensdag 6 april houdt Het SchoolOrkest samen met het LeerlingenOrkest van Harmonievereniging Barendrecht een evenement voor basisschoolkinderen en hun ouders/grootouders van 15.30 tot 16.30 uur.
Het SchoolOrkest en het LeerlingenOrkest zullen een aantal muziekstukjes spelen en alle aanwezigen kunnen daarna meedoen aan de workshop waarin ze zelf kunnen ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken zowel op slagwerk als op blaasinstrumenten. Er is ook nog een mogelijkheid om een afspraak te maken voor een gratis proefles op 1 of meerdere instrumenten bij de 7 gekwalificeerde docenten die les geven op o.a. trompet, trombone, hoorn, tuba, saxofoon, klarinet, dwarsfluit, blokfluit en slagwerk.
De workshop wordt gehouden in het Trefpunt aan de Dr. Kuyperstraat 4.
www.harmoniebarendrecht.nl